11 Φαινομενικά Ακίνδυνες Συνήθειες που στην πραγματικότητα Βλάπτουν Σοβαρά την Υγεία μας. Η 5η είναι θανατηφόρα!

Συχνά ακολουθούμε κακές συμβουλές όταν προσπαθούμε να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Συνεργαζόμαστε με πολλές «χρήσιμες» συνήθειες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, φαίνεται να είναι απολύτως άχρηστες.

Παρακάτω, θα δείτε ποιες υγιεινές συνήθειες όχι μόνο αποτυγχάνουν να δώσουν αποτελέσματα, αλλά μπορούν επίσης να μας βλάψουν.

11. Ξεπλένετε το στόμα σας με νερό

Αυτή η συνήθεια μπορεί να φαίνεται πολύ φυσική, αλλά έχει επικριθεί από ορισμένους οδοντιάτρους. Κατά το βούρτσισμα των δοντιών, αυτά καλύπτονται με ένα προστατευτικό στρώμα φθορίου, το οποίο ξεπλένεται με νερό.

Για να διατηρήσετε το θετικό αποτέλεσμα του βουρτσίσματος των δοντιών, ξεπλύνετε το στόμα σας με ειδικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ.

10. Προπόνηση σε διάδρομο

Ο διάδρομος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές προπόνησης, βοηθώντας να απαλλαγείτε από τις υπερβολικές θερμίδες. Ωστόσο, οι μακρές περίοδοι άσκησης σε διάδρομο μπορεί να είναι επιβλαβείς για τις αρθρώσεις σας.

Για να το αποφύγετε αυτό, συνιστάται να προσθέσετε ασκήσεις ενίσχυσης μυών στις προπονήσεις σας. Αυτό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά και να κρατήσετε τους μύες σας σε καλή κατάσταση.

9. Μεσημεριανός ύπνος

Ένας μεσημεριανός υπνάκο φαίνεται ωραίος και υγιής. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις.

Επίσης, οι μακρές περίοδοι ύπνου επηρεάζουν τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

8. Καθαριστικά χεριών

Οι διαφημίσεις μας έκαναν να πιστεύουμε ότι μόνο το αντισηπτικό και αντιβακτηριακό σαπούνι μπορεί να μας προστατεύσει από ασθένειες. Ωστόσο, η συχνή χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση νέων και ισχυρότερων μικροβίων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κανονικό σαπούνι είναι εξίσου καλό για καθημερινή χρήση.

7. Τακτικές ιατρικές εξετάσεις

Οι ετήσιες ιατρικές εξετάσεις που αποσκοπούν στον έλεγχο της υγείας ενός ατόμου μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι απολύτως άχρηστες.

Οι αρχές της κλινικής εξέτασης αναφέρουν ότι είναι καλύτερο να εξετάζονται οι ασθενείς ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα και τις ασθένειες που είναι κοινές σε αυτές τις ηλικίες.

6. Λαμβάνοντας βιταμίνες

Χάρη στις διαφημίσεις, γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για το σώμα μας και ότι η απουσία τους μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς αντιδράσεις. Αλλά δεν γνωρίζουμε ότι η λήψη βιταμινών μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι παίρνουν βιταμίνες και έχουν κάποιες κακές συνήθειες υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες έως και 46% περισσότερο από όσους δεν λαμβάνουν βιταμίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να παίρνετε βιταμίνες.

5. Αναψυκτικά διαίτης

Οι παραγωγοί αυτών των αναψυκτικών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν λιγότερες θερμίδες και επομένως είναι λιγότερο επιβλαβείς για την υγεία μας.

Σύμφωνα με επιστήμονες, η κατανάλωση ακόμα και ενός αναψυκτικού διαίτης την ημέρα μπορεί τελικά να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και αύξηση του σωματικού βάρους.

4. Τάση για απώλεια βάρους

Μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι το να είναι κάποιος αδύνατος δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται. Για παράδειγμα, όσοι τρώνε πολύ και δεν κερδίζουν βάρος μπορούν στην πραγματικότητα να αποθηκεύσουν το λίπος τους γύρω από την καρδιά και το συκώτι τους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες.

Ένα λεπτό άτομο έχει περισσότερες πιθανότητες να κρυώνει κατά τη χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα περισσότερων από εκατό ερευνητικών έργων, τα λεπτά άτομα έχουν τον ίδιο κινδύνο θανάτου με τους ανθρώπους με κάποιο επιπλέον βάρος.

3. Καθημερινή καθαριότητα

Κρατώντας το σπίτι καθαρό είναι μια πολύ καλή συνήθεια. Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τη χρήση απορρυπαντικών και χημικών καθαρισμού.

Τα καθαριστικά οικιακής χρήσης περιέχουν πολλά χημικά συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς των ματιών, πονοκεφάλους και αναπνευστικές παθήσεις.

2. Σαγιονάρες

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σαγιονάρες μας ξεκουράζουν από τα βαριά υποδήματα. Ωστόσο, επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Ποδιών είναι έτοιμοι να εκραγούν από αυτόν τον μύθο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σαγιονάρες δεν παρέχουν την απαραίτητη στήριξη ποδιών όταν περπατάτε σε επίπεδες επιφάνειες. Είναι υγιές να φοράτε αυτό το είδος υποδημάτων μόνο όταν περπατάτε σε άμμο ή γρασίδι.

1. Πίνετε πολύ νερό

Όλοι έχουμε ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό: τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νερό είναι απαραίτητο για τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος, αλλά μην το παρακάνετε.

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση υπερβολικού νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά και πρήξιμο του εγκεφάλου.

Επίσης, το πάρα πολύ νερό μπορεί να μειώσει το επίπεδο των ηλεκτρολυτών στο σώμα, προκαλώντας μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας