10 Αηδιαστικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν δεν κάνετε μπάνιο για 2 μέρες. Το #7 είναι ότι χειρότερο!

Όλοι το έχουμε περάσει: να μη κάνουμε ντους ή μπάνιο για μερικές μέρες και όλοι έχουμε αμφισβητήσει πόσο καθαροί είμαστε. Υπάρχουν φορές που εσκεμμένα περιμένουμε για να κάνουμε ντους. Στη τελική, πλυθήκαμε μόλις πριν από δύο μέρες, σωστά; Λάθος.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ντους κάθε τρίωρο την ημέρα. Το συχνό ντους δεν συνιστάται από τους γιατρούς, καθώς τα απαραίτητα έλαια του δέρματος απομακρύνονται και το δέρμα ξηραίνεται.

Μάθετε μερικά αηδιαστικά και ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν κάνετε καθημερινά ντους.

1. Το δέρμα παραμελείται

Φανταστείτε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τον ιδρώτα που παράγει το σώμα σας. Τώρα φανταστείτε να μη πλυθείτε καθόλου και μετά και να παραμείνετε με τη μυρωδιά του ιδρώτα όλη μέρα. Όχι και τόσο δελεαστική σκέψη.

2. Ανάπτυξη μικροβίων

Εκατομμύρια διαφορετικά βακτήρια φιλοξενούνται στο δέρμα σας. Αν δεν κάνετε ντους, τους δίνετε το ελεύθερο να πολλαπλασιάζονται. Έτσι κατά το ντους είναι απαραίτητο να πλένεστε με κάποιο σαπούνι ή αφρόλουτρο.

3. Μπορεί να αποκτήσετε κάποια λοίμωξη

Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε χωρίς ντους, τόσο περισσότερα βακτήρια αναπτύσσονται στο δέρμα σας, που μπορούν να μολύνουν το δέρμα και πιθανές ανοιχτές πληγές.

4. Εμφανίζονται σπυράκια

Όταν δεν κάνετε ντους συχνά, συσσωρεύονται και νεκρά κύτταρα στο δέρμα σας. Κάτω από το νεκρό δέρμα μπορεί να συσσωρευτεί και λιπαρότητα, που μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος, δημιουργώντας σπυράκια.

5. Θα μυρίζετε

Ο ίδιος ο ιδρώτας δεν μυρίζει. Μυρίζουν τα βακτήρια που αναπτύσσονται εις βάρος του ιδρώτα. Πιο καθαρό δέρμα σημαίνει ότι δε θα μυρίζετε άσχημα.

6. Αποκτάτε ένα στρώμα από ιδρώτα και βρωμιά

Μετά από μερικές μέρες χωρίς πλύσιμο, το δέρμα αποκτάει μια λεπτή στρώση από ιδρώτα και βρωμιά.

7. Μπορεί να αρρωστήσετε

Παράλληλα με τις λοιμώξεις, μπορεί να παρουσιαστεί και κάποια ασθένεια εξαιτίας της υπέρμετρης ανάπτυξης βακτηρίων. Τα βακτήρια μπορεί να εισχωρήσουν από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα.

8. Μπορεί να εμφανίσετε εξανθήματα

Το μη συχνό ντους μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα και άλλες δερματικές παθήσεις. Μπορεί να ξύνεστε παντού και να αποκτήσετε μικρές αμυχές στο δέρμα σας.

9. Η κατάσταση του δέρματος χειροτερεύει

Αν έχετε έκζεμα, μπορεί να χειροτερέψει αν σταματήσετε να κάνετε ντους συχνά. Το πλύσιμο του σώματος διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, και όταν δεν κάνετε, ο κνησμός χειροτερεύει.

10. Λιπαρά μαλλιά

Οι περισσότεροι παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους λαδώνουν μετά από δύο μέρες χωρίς μπάνιο. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους άλλους.

Credit: Tapoos

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας