Δεν Φαντάζεστε ΠΟΣΟ καλή είναι για την Υγεία αυτή η Πανεύκολη Άσκηση! Αρκεί να Κάνετε μόνο 2 Απλές Κινήσεις

Πρόσφατα, επιστήμονες από τη Βραζιλία ανέπτυξαν μια ενδιαφέρουσα δοκιμασία, με την οποία μπορείτε να καθορίσετε με αρκετή ακρίβεια την κατάσταση του σώματός σας, ενώ δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε πολλές εξετάσεις και να επισκεφτείτε ειδικούς.

Δημοσιεύουμε αυτό το σύντομο τεστ που μπορεί να γίνει στην άνεση του σπιτιού σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το τεστ αυτό ονομάζεται «κάθομαι-σηκώνομαι» και αποτελείται από μία άσκηση. Αλλά για να το ολοκληρώσετε με επιτυχία, θα πρέπει να είστε σε θέση να κρατήσετε την ισορροπία σας, και να τεντώσετε αρκετά τους δυνατούς μύες και τις ευέλικτες αρθρώσεις, ενώ το βάρος σας δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Και όλες μαζί αυτές οι ενδείξεις δείχνουν την κατάσταση της υγείας σας και υπόσχονται μια μακροχρόνια διάρκεια ζωής.

Τεστ: Καθίστε και σηκωθείτε

Σταθείτε στο κέντρο του δωματίου, τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός, σταυρώστε τα πόδια σας και αρχίστε σιγά-σιγά να κάθεστε στο πάτωμα. Δεν μπορείτε να βοηθηθείτε με τα χέρια, τα γόνατα ή κάτι άλλο, καθώς θεωρείται σφάλμα.

Μόλις καθίσετε επιτυχώς (ή και όχι και τόσο καλά) στο πάτωμα, συνεχίστε να κάθεστε σταυροπόδι για μια στιγμή. Τώρα, προσπαθήστε να σηκωθείτε αργά χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.

Πώς να διαβάσετε τα αποτελέσματα;

Αρχικά έχετε 10 βαθμούς. Αφαιρούμε 2 βαθμούς για κάθε χρήση υποστήριξης, 1 βαθμό για κάποια δυσκολία (π.χ. απώλεια της ισορροπίας), 2 βαθμούς για μια αποτυχημένη προσπάθεια να καθίσετε ή να σηκωθείτε.

Τι σημαίνουν οι βαθμοί μου;

8-10 βαθμοί: Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το σώμα σας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η υγεία σας είναι σε άριστη κατάσταση.

6-7,5 βαθμοί: Όχι και άσχημα. Αλλά έχετε περιθώριο βελτίωσης. Δεν υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία σας.

3,5-5,5 βαθμοί: Προειδοποίηση. Έχετε προβλήματα με την υγεία σας. Ο κίνδυνος να αρρωστήσετε και τα προβλήματα υγείας είναι διπλάσιος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες κατηγορίες.

0-3 βαθμοί: Πολύ άσχημα. Ο κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων υγείας πενταπλασιάζεται συγκριτικά με άτομα που συγκέντρωσαν 10 βαθμούς.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η αύξηση κατά ένα βαθμό στα αποτελέσμα αυτού του τεστ, μειώνει κατά 21% την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου προβλήματος υγείας.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών με βάση το πείραμα, το οποίο διεξήχθη σε 2.000 άτομα ηλικίας 51-80 ετών, δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια έξι ετών μετά το τεστ, οι συμμετέχοντες που συγκέντρωσαν τουλάχιστον οκτώ βαθμούς, είχαν 5 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποιο πρόβλημα υγείας, συγκριτικά με αυτούς που μετά βίας συγκέντρωσαν 3 βαθμούς.

Και μπορώ να κάνω στη συνέχεια;

Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα λένε ένα κοινό πράγμα: ασχοληθείτε με τη σωματική δραστηριότητα, γίνετε πιο υγιείς.

Έχοντας μια δραστήρια ζωή, θα ζήσετε περισσότερο και πιο ενεργά. Και το τεστ θα σας βοηθήσει στην παρακολούθηση της προόδου σας.

Όσοι ανήκουν στις δύο πρώτες κατηγορίες μπορούν να είναι ήρεμοι. Αλλά, αν συγκέντρωσατε κάτω από 7 βαθμούς, τότε είναι καλύτερα να σκεφτείτε πιο σοβαρά την υγεία σας. Η φροντίδα της υγείας μας είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας