Τρόφιμα που διατηρούν τα μαλλιά σας υγιή

Τα μαλλιά μας είναι στολίδι μας, μπορεί να φτιάξουν ή να χαλάσουν την συνολική εικόνα μας. Τα υγιή και όμορφα μαλλιά χρειάζονται λίγη συντήρηση και απλά το χτένισμα είναι αρκετό για να έχουμε καλά και διατηρημένα μαλλιά. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα όμως για να αποκτήσουμε πλούσια και με όγκο μαλλιά και μπορεί να ξοδέψουμε και υπέρογκα ποσά στο κομμωτήριο για να τα αποκτήσουμε.

Το κομμωτήριο δεν είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να αποκτήσετε δυνατά, λαμπερά και όμορφα μαλλιά. Αν τρώτε σωστά και παίρνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σας, τότε μπορείτε να έχετε τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν. Κι όλα αυτά χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα. Η διατροφή σας επηρεάζει την ανάπτυξη των μαλλιών σας.Τρώγοντας ανθυγιεινά και λιπαρά τρόφιμα θα έχετε ανθυγιεινά και λιπαρά μαλλιά. Αλλάζοντας τη διατροφή σας σε κάτι υγιεινό και θρεπτικό θα σας εξασφαλίσει μία πιο υγιεινή ανάπτυξη των μαλλιών.

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που βελτιώνουν την υγεία των μαλλιών. Εδώ είναι μερικά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας.

1. Καρότα

– Τα καρότα έχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α που θα κρατήσουν τα μαλλιά σας υγιή. Το τριχωτό της κεφαλής μας παράγει ένα φυσικό λάδι που ονομάζεται σμήγμα, το λάδι αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των μαλλιών και τα προστατεύει από επιβλαβή χημικά στοιχεία. Το σμήγμα κρατά επίσης το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο και προστατευμένο. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην παραγωγή σμίγματος.

2. Σπανάκι

– Αυτή η σούπερ τροφή είναι γεμάτη με μέταλλα και βιταμίνες που είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών. Το σπανάκι περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, λιπαρά οξέα και κάλιο που είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν ισχυρά και υγιή μαλλιά. Το φρέσκο ​​σπανάκι περιέχει περισσότερα ανόργανα άλατα, αλλά αν προτιμάτε βρασμένο σπανάκι επιλέξτε να το μαγειρέψετε σε χαμηλή φωτιά για να διατηρήσει τα περισσότερα από τα οφέλη του.

3. Κόκκινο κρέας

– Το κόκκινο κρέας είναι μια μεγάλη πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στην αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών και κρατούν τα μαλλιά δυνατά. Οι δερματολόγοι συνιστούν να τρώτε κόκκινο κρέας δύο φορές την εβδομάδα για να πάρετε τον απαραίτητο σίδηρο και ψευδάργυρο που απατείται από τον οργανισμό σας.

4. Βρώμη

– Η βρώμη θεωρείται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για τη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Κάθε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για ισχυρά και όμορφα μαλλιά μπορεί να βρεθουν στη βρώμη. Περιέχει χαλκό, βιταμίνες Β, πρωτεΐνη και ψευδάργυρο, κι αυτές είναι μερικές από αυτές. Φάτε βρώμη για πρωινό για λαμπερά μαλλιά.

5. Σολομός

– Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και το σκουμπρί είναι βασικά για ένα υγιές δέρμα. Τα Ωμέγα-3 κρατά τα θυλάκια της τρίχας άθικτα και δημιουργούν ένα προστατευτικό κάλυμμα γύρω από την τρίχα προλαμβάνοντας το σπάσιμο. Αυτό το λιπαρό οξύ θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα λιγότερο κατσαρά και ξηρά.

6. Αρακάς

– Ο αρακάς περιέχει βιταμίνη C, β-καροτένιο και πρωτεΐνη που είναι μια μεγάλη προσθήκη για την υγιεινή διατροφή. Τα μπιζέλια μπορούν να προστεθούν σε όλο και περισσότερες συνταγές χωρίς να επηρεάζουν τη γεύση.

Προσθέστε αυτά τα υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας για να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά. Αποφύγετε αρνητικές συνήθειες όπως το κάπνισμα και τη κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ, γιατί αυτά θα στεγνώσουν την τρίχα και θα προκαλέσουν ζημιά.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας