Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα είναι πλέον γεγονός. Διαβάστε λεπτομέρειες…

Το εμπάργκο που διήρκεσε μισό αιώνα ανάμεσα στην Αμερική και την Κούβα κράτησε εκατομμύρια ασθενείς μακριά από το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα που έχει αναπτύξει η δεύτερη! Ευτυχώς όμως οι σχέσεις των δύο χωρών αποκαταστάθηκαν -ως ένα βαθμό- και το εμβόλιο είναι καθ’ οδόν προς Αμερική!

Γιατροί από το Roswell Park Cancer Institute στη Νέα Υόρκη και Center for Molecular Immunology στην Κούβα, συνεργάστηκαν προκειμένου το Cimavax (το εμβόλιο) να φτάσει στα χέρια των ασθενών της Αμερικής, δίνοντας έτσι μια αχτίδα ελπίδας σε εκατομμύρια οικογένειες που επί χρόνια προσεύχονταν για ένα θαύμα.

Από πλευράς τους, οι Αμερικανοί επιστήμονες προσπαθούν να πείσουν την FDA να εγκρίνει κλινικές δοκιμές, γιατί παρόλο που είναι αποτελεσματικό, προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η θεραπεία έχει κάποιες παρενέργειες.

Δεν είναι εμβόλιο με την έννοια ότι αποτρέπει γενικότερα την εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα. Στην ουσία, προάγει την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε έναν όγκο, αποτρέποντας έτσι την αύξησή του. Το Cimavax δρα ενάντια σε μια ορμόνη του οργανισμού μας η οποία αν αφεθεί ανεξέλεγκτη “τρέφει” τον όγκο, με αποτέλεσμα αυτός να μεγαλώνει. Δε θεραπεύει τον καρκίνο, αλλά μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν περισσότερο!

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας