Τοποθετεί μια μπατονέτα στο αυτί της. Νομίζει ότι το καθαρίζει από το “κερί”, αλλά κάνει κάτι πολύ χειρότερο…

Από μικροί, μαθαίναμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε τα αυτιά μας με μπατονέτες. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύαμε ότι καθαρίζοντας το κερί από τα αυτιά μας, θα διευκολύναμε την ακοή μας.

Αλλά πραγματικά, σταματήστε να τοποθετείτε μπατονέτες στα αυτιά σας. Και γενικώς, σταματήστε να προσπαθείτε να αφαιρέσετε το κερί από τα αυτιά σας!

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει την προειδοποίηση που αναγράφεται στα κουτιά από τις μπατονέτες:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ. ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, βάζοντας μια μπατονέτα – οποιασδήποτε μάρκας – απευθείας στο αυτί σας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Ο Dr. Stephen Rothstein είπε: «Μην τοποθετήσετε ποτέ, τίποτα μικρότερο από ένα αγκώνα μέσα στο αυτί σας.»

Τοποθετώντας οτιδήποτε σε μικρότερο μέγεθος από έναν αγκώνα μέσα στο αυτί σας, είναι επικίνδυνο, αφού τα αυτιά μας είναι πολύ ευαίσθητα όργανα. Αν τοποθετήσετε μια μπατονέτα ή κάποιο άλλο λεπτό υλικό μέσα στο ακουστικό σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να ερεθίσετε το ευαίσθητο δέρμα, προκαλώντας αιμορραγία και στη χειρότερη περίπτωση, διάτρηση του τυμπάνου. Στην πραγματικότητα, τα ατυχήματα με μπατονέτες αποτελούν τα συχνότερα επείγοντα περιστατικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014.

Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους, τις προειδοποιήσεις του κατασκευαστή, καθώς και το γεγονός ότι κανένας γιατρός δεν τις συνέστησε ποτέ, ξανασκεφτείτε το πριν προσπαθήσετε να καθαρίσετε τα αυτιά σας με μπατονέτες. Το δημοφιλές εμπορικό προϊόν, αρχικά εφευρέθηκε για την απαλή φροντίδα του μωρού και τελικά συμπεριέλαβε και την ιδέα του καθαρισμού των αυτιών στις διαφημίσεις τους. O βαθύς καθαρισμός μέσα στο τύμπανο του αυτιού, δεν ήταν ποτέ μέρος του σχεδίου, αν και οι προειδοποιήσεις άρχισαν να εμφανίζονται περίπου τη δεκαετία του 1980 ή 1990.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε περισσότερα!

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας