Τι να κάνω για να σταθεροποιήσω τον κύκλο μου;

Καλησπέρα, δεν έχω καθόλου σταθερό κύκλο περιόδου. Υπάρχουν φόρες που περνάνε 40 ημέρες για να έχω την επόμενη περίοδο. Τι μπορώ να κάνω έκτος από τα αντισυλληπτικά;

Η έμμηνος ρύση στα 18 τείνει να σταθεροποιηθεί σε μία γυναίκα. Οι γυναίκες που έχουν περισσότερες μέρες από τις 35 για να δουν έμμηνο ρύση πιθανότατα ανήκουν στην κατηγορία με μικροπολυκυστικές ή πολυκυστικές ωοθήκες. Δεν σημαίνει ότι έχουν κύστεις , αντιθέτως σημαίνει ότι έχουν λίγα ανδρογόνα παραπάνω τα οποία διαταράσσουν την ωορρηξία και πάει πίσω ο κύκλος. Το πρώτο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να χάσετε βάρος. Δεν μου γράφετε όμως πόσα κιλά είστε για να καταλάβω αν πραγματικά το βάρος επηρέαζει. Συνήθως αυτές οι καταστάσεις συνδυάζονται με περισσότερο βάρος του συνήθους. Οπότε χάνοντας κιλά, η περίοδος μπορεί να ομαλοποιηθεί. Επιπλέον, όταν έρθει ο καιρός και μείνετε έγκυος, η εγκυμοσύνη θα βοηθήσει να ομαλοποιηθεί πάλι η περίοδος. Τέλος, μια λύση είναι να πάρετε χάπια αντισυλληπτικά ή άλλα χάπια τα οποία όμως θα πρέπει να τα παίρνετε σε μόνιμη βάση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Πηγή: mama365.gr

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας