Τα 5 Πιο Αποτελεσματικά Φυτά Εσωτερικού Χώρου που θα σας Βοηθήσουν να Κοιμηθείτε Καλύτερα

Εκτός από διακοσμητικά, τα φυτά εσωτερικού χώρου ωφελούν πολύ την υγεία μας. Κάποια είναι γνωστά για τις ηρεμιστικές και καθαριστικές ως προς την ατμόσφαιρα επιδράσεις τους, και μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου. 

Αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα 5 πιο αποτελεσματικά φυτά για τη κρεβατοκάμαρά σας που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Φοίνικας αρέκα
Αυτό το φυτό εξαγνίζει τον αέρα και αφαιρεί τις τοξίνες και το διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, απελευθερώνει άφθονες ποσότητες υγρασίας στην ατμόσφαιρα, που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν το σύστημα θέρμανσης ξηραίνει τον αέρα.

Αλόη
Εκτός από τις θεραπευτικές τις ιδιότητες, η Αλόη είναι το πιο αποτελεσματικό φυτό όταν θέλουμε να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα από επικίνδυνες ρυπογόνες χημικές ουσίες όπως τα φορμαλδευγή. Εκπέμπει οξυγόνο το βράδυ, όπως τα περισσότερα φυτά και “φιλτράρει” τον αέρα στο δωμάτιο που είναι τοποθετημένη.

Μπενζαμίνη
Η Μπενζαμίνη είναι το καλύτερο φυτό για καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Αφαιρεί πάνω από το 70% του βενζόλιου, της αμμωνίας, του τολουόλιου και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες από τον αέρα, που μπορεί να εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από κακής ποιότητας συνθετικά υλικά, όπως το λινέλαιο και το νοβοπάν. Επεξεργάζεται όλες αυτές τις χημικές ενώσεις, όπως και καταστρέφει υπάρχοντα μικρόβια. Βελτιώνει τη ποιότητα του ύπνου και είναι ωραίο φυτό ως διακοσμητικό.

Σανσεβιέρια
Αυτό το φυτό ωφελεί το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει στη μείωση των πονοκεφάλων και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Όπως η αλόη, παράγει οξυγόνο και αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα το βράδυ. Τοποθετήστε μια Σανσεβιέρια στο υπνοδωμάτιο και κοιμηθείτε πιο ξεκούραστα.

Φτέρη
Η Φτέρη είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και άλλες ουσίες. Γι’ αυτό και αυτό το φυτό είναι ο ιδανικός ρυθμιστής για το νευρικό σύστημα και βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας