Σταματήστε αμέσως να τρώτε Τζίντζερ, αν έχετε κάποιο από ΑΥΤΑ τα 4 Προβλήματα Υγείας

Το τζίντζερ προσθέτει μια πικάντικη και τολμηρή γεύση σε πολλά πιάτα. Εδώ και αιώνες, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από πολλές παθήσεις, όπως είναι τα πεπτικά προβλήματα και ή αρθρίτιδα. Έχει αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις και αποτελεί ένα φυσικό θεραπευτή.

Ενώ το τζίντζερ όντως διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις υγείας που όταν κάποιος βρίσκεται σε αυτές, μπορεί να του προκαλέσει αρνητικές συνέπειες.

Δεν πρέπει να τρως τζίντζερ εάν:

1. Είσαι έγκυος

Το τζίντζερ περιέχει πολλές διεγερτικές ουσίες, που υποστηρίζουν την υγεία των μυών και βοηθάνε στην πέψη. Εάν είσαι έγκυος, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες συστολές και πρόωρη εγκυμοσύνη. Είναι απαγορευτικό κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της κύησης. Μια μικρή ποσότητα τζίντζερ, μπορεί να ανακουφίσει την πρωινή αδιαθεσία στην αρχή της εγκυμοσύνης σας, αλλά καλύτερα να συμβουλευτείς έναν γιατρό προηγουμένως.

2. Έχεις αιματολογική διαταραχή

Το τζίντζερ διεγείρει την κυκλοφορία και αυξάνει τη ροή του αίματος. Για αυτούς που μάχονται με την παχυσαρκία ή τον διαβήτη, αυτό είναι ένα θετικό όφελος. Αλλά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αιμοφιλία, μπορεί να είναι μια αρνητική παρενέργεια. Η αιμοφιλία είναι μια γενετική διαταραχή που προκαλείται από την έλλειψη ή λόγω ελαττωματικού παράγοντα VIII – μιας πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την πήξη του αίματος. Χωρίς αυτή την πρωτεΐνη, το αίμα δεν είναι σε θέση να πήξει αποτελεσματικά. Ένας μικρός τραυματισμός, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία, ακόμα και στο θάνατο. Το τζίντζερ σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη αιμορραγία.

3. Παίρνεις ορισμένα είδη φαρμάκων

Εάν παίρνεις φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση ή το διαβήτη, το τζίντζερ μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην κατάστασή σου. Το τζίντζερ διεγείρει την αραίωση του αίματος και μειώνει την πίεση του αίματος, πράγμα που δεν σε συμφέρει αν παίρνεις αυτά τα είδη φαρμάκων. Όταν το τζίντζερ συνδυάζεται με αντιπηκτικά, β-αναστολείς ή φάρμακα ινσουλίνης, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οργανισμό μειώνοντας τις επιδράσεις αυτών των φαρμάκων.

4. Είσαι λιποβαρής

Το τζίντζερ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Αυξάνει το επίπεδο του pH του στομάχου και διεγείρει τα πεπτικά ένζυμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους, μειώνοντας ταυτόχρονα την όρεξη. Η τακτική κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ ή τα συμπληρώματα τζίντζερ, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια βάρους, απώλεια μαλλιών, ανωμαλίες στην εμμηνορρυσία και κακή μυϊκή μάζα, σε όσους είναι ήδη λιποβαρείς.

Εναλλακτικές λύσεις του τζίντζερ:

Αν βρίσκεσαι σε μία από αυτές τις καταστάσεις υγείας, υπάρχουν μερικά υποκατάστατα του τζίντζερ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί αυτού. Δοκίμασε γλυκές πιπεριές, πιπέρι καγιέν ή κόκκινη πάπρικα, για να προσθέσεις λίγο περισσότερη γεύση στα πιάτα σου!

Credit: DavidWolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας