Σήμερα το βράδυ πριν κοιμηθείτε φορέστε τις κάλτσες σας και δείτε ΤΙ θα συμβεί στον ύπνο σας!

Έχετε πρόβλημα να αποκοιμηθείτε τη νύχτα; Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φοράτε κάλτσες στον ύπνο σας. Και όμως κάτι τόσο απλό, θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημά σας.

Όπως αποδεικνύεται, ο ύπνος με κάλτσες μπορεί να βοηθήσει στη ρουτίνα του ύπνου. Μια μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Εργαστηρίου Ύπνου στην Ελβετία, εξέτασε τη σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας των χεριών και των ποδιών και το πόσο γρήγορα αποκοιμόμαστε.

Μια ομάδα από υγιείς νέους άνδρες συμμετείχαν στο πείραμα, και ο καθένας αποκοιμήθηκε πιο γρήγορα μόλις ζεστάθηκαν τα άκρα του. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται στα χέρια και τα πόδια, αυτή η θερμότητα ανακατανέμεται στο υπόλοιπο σώμα. Η ελβετική μελέτη έδειξε ότι η αγγειοδιαστολή στα πόδια και τα χέρια, βοήθησε τους συμμετέχοντες να κοιμηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επειδή η θερμοκρασία του σώματος ψύχεται όταν τα πόδια και τα χέρια ζεσταίνονται, το σώμα αρχίζει να πέφτει σε κατάσταση ύπνου. Παράλληλα με την πτώση της αρτηριακής πίεσης, ο εγκέφαλος λαμβάνει μηνύματα από το σώμα για να προετοιμαστεί για ύπνο. Είναι επίσης πιθανό η ορμόνη του ύπνου, η μελατονίνη, να αυξάνει την παραγωγή της.

Δεν είναι μόνο οι κάλτσες που μπορούν να ζεστάνουν τα πόδια σας. Αν είστε από τα άτομα που νιώθουν μια αποστροφή στις κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις προτάσεις από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου :

  • Τοποθετήστε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης ανάμεσα στα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο.
  • Βάλτε επιπλέον κουβέρτες στα πόδια του κρεβατιού πάνω από το πάπλωμα σας.
  • Αγοράστε ένα ζευγάρι κάλτσες από κασμίρι αποκλειστικά για ύπνο.
  • Ζεστάνετε τα πόδια σας παντόφλες, πριν πάτε για ύπνο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο, ή να αγοράσετε μια ηλεκτρική κουβέρτα – απλά αφήστε την στα γυμνά πόδια σας. Και μην ξεχνάτε το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε στην Ονειροχώρα!

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας