Προστατεύστε τα παιδιά από τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία με αυτούς τους τρόπους

Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα συστήματα wifi, Bluetooth και τα κινητά τηλέφωνα.

Στην Ευρώπη η διαμάχη για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον οργανισμό μας έχει «φουντώσει». Μπορεί το κινητό να προκαλεί ακόμη και καρκίνο: «Ναι», απαντούν κάποιοι, «δεν υπάρχουν αποδείξεις» υποστηρίζουν άλλοι.

Οι στατιστικές καταγράφουν μια σημαντική και συνεχή αύξηση του ποσοστού των παιδιών που παρουσιάζουν υπερκινητικότητα, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής (ή Διαταραχή Έλλειψης Προσοχής Υπερδραστηριότητας – ADHD – ADD), διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ή διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (αυτισμός κλπ), επιθετικότητα, ψυχολογικά προβλήματα κ.α. Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι η κατάσταση αυτή σχετίζεται με την έκθεση της μητέρας ή/και του παιδιού σε κοινές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, η οποία οδηγεί σε ελλιπή ή προβληματική ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

Επειδή όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι η έκθεση στις ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να είναι περισσότερο επιβαρυντική για το έμβρυο και το παιδί, η συνετή αποφυγή είναι μια προσέγγιση για να κρατηθεί η έκθεση των παιδιών σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι γονείς οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας ακολουθώντας μερικές βασικές αρχές:

* Κρατάμε μακριά τα κινητα από τα παιδιά. Να θυμάστε ότι η ένταση της ακτινοβολίας αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης.

* Τα αγόρια δεν τοποθετούν το τηλέφωνο στις μπροστινές τσέπες και τα κορίτσια στα μπράτσα.

* Χρησιμοποιούμε το μεγάφωνο ή hands free αντί να βάζουμε το κινητό στο πρόσωπό τους αν πρόκειται να μιλήσουν σε καποιον.

* Διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τις έγκυες γυναίκες όταν τηλεφωνούμε.

* Τα κινητά, τα ασύρματα τηλέφωνα και τα Wi-Fi routers δεν πρέπει να αφήνονται στα υπνοδωμάτια των παιδιών ή στους χώρους που παίζουν.

Να θυμάστε ότι οι επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι αθροιστικές. Γι αυτό όπου είναι δυνατό να χρησιμοποιείτε ενσύρματες συνδέσεις οι οποίες είναι πιο ασφαλείς.

Πηγή: mothersblog.gr

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας