Προειδοποιητικά Σημάδια Ύπαρξης Μούχλας στο Σπίτι. Πως να Κάνετε Πρόληψη και να Θεραπεύσετε την Ασθένεια της Μούχλας

Η μούχλα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε πολλά σπίτια, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν επίγνωση του προβλήματος. Φυσικά, όλοι κοιτάζουν τη κουρτίνα του μπάνιου, κάτω από το νιπτήρα ή οπουδήποτε υπάρχει υγρασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί παντού.

Η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί σε τοίχους, σε ταβάνι, αν υπάρχουν διαρροές, ακόμα και σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια μελέτη ανακάλυψε ότι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να αναπαράγουν μούχλα, απελευθερώνοντας εκατομμύρια σπόρια στο δωμάτιο, προκαλώντας αλλεργίες και άσθμα. Η μελέτη βρήκε ότι η ποιότητα του αέρα μειώθηκε κατά έξι φορές μέσα σε χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων, που συνήθως στολίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. (Dr. Mercola)

Τύποι μούχλας

Υπάρχουν περίπου 1.000 γνωστοί τύποι μούχλας, που μπορούν να αναπτυχθούν στα σύγχρονα σπίτια. Οι επιστήμονες ταξινομούν αυτές τις μούχλες με βάση τις επιπτώσεις που έχουν στους ανθρώπους και σε άλλα έμβια όντα.

Αλλεργικές μούχλες:

Οι αλλεργικές μούχλες είναι οι λιγότερο επικίνδυνες. Προκαλούν προβλήματα σε όσους έχουν άσθμα και προδιάθεση αλλεργίας στη συγκεκριμένη μούχλα. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν αλλεργίες μούχλας από τους ενήλικες.

Παθογόνες μούχλες:

Οι παθογόνες μούχλες προκαλούν κάποια λοίμωξη. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όσους έχουν ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστολή. Μια οξεία αντίδραση που μοιάζει με βακτηριακή πνευμονία βρίσκεται συνήθως σε όσους εκτίθενται σε αυτούς τους τύπους μούχλας.

Τοξικογόνες μούχλες:

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, αυτές οι μούχλες παράγουν μυκοτοξίνες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σχετίζονται με την ανοσοκαταστολή και τον καρκίνο. Τα τοξικά χημικά που περιέχουν αυτού του είδους μούχλας μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό, όταν το άτομο τα εισπνεύσει, τα φάει ή ακόμα και αν τα αγγίξει.

Σύμφωνα με τον Δρ. Mercola, οι 5 πιο συνήθεις μούχλες που συναντώνται σε σπίτια είναι: 

Αλτερνάρια: Συνήθως εντοπίζεται στη μύτη, στο στόμα, και την άνω αναπνευστική οδό. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Ασπέργιλλος: Συνήθως βρίσκεται σε ζεστά, ιδιαίτερα υγρά κλίματα. Μεταφέρεται με τη σκόνη, παράγει μυκοτοξίνες και μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του αναπνευστικού.

Κλαδοσπόριο: Είναι ένας κοινός μύκητας που μπορεί να αναπτυχθεί σε επιφάνειες, σε ξύλο και σε άλλα υγρά και πορώδη υλικά. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική ρινίτιδα και συμπτώματα άσθματος.

Πενικιλλίνη: Πολύ κοινό είδος που βρίσκεται σε ταπετσαρίες, παλιά υφάσματα, χαλιά και μόνωση με υαλοβάμβακα. Γνωστή ότι προκαλεί αλλεργίες και άσθμα. Κάποια είδη παράγουν μυκοτοξίνες, και ένα είδος είναι το γνωστό αντιβιοτικό της πενικιλλίνης.

Stachybotrys: Εξαιρετικά τοξική “μαύρη μούχλα” που παράγει μυκοτοκίνες, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό. Ευτυχώς, είναι η λιγότερο κοινή μούχλα, αλλά όχι σπάνια. Βρίσκεται σε ξύλο ή χαρτί (προϊόντα κυτταρίνης), αλλά όχι σε τσιμέντο και πλακάκια.

Τι είναι η ασθένεια της μούχλας;

Η ασθένεια της μούχλας είναι τα ποικίλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από οποιοδήποτε είδος έκθεσης σε μούχλα. Αν και η αλλεργία σε μούχλα είναι το πιο κοινό πρόβλημα που προκαλείται από την έκθεση σε μούχλα, μπορεί να προκαλέσει ασθένεια, χωρίς εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης. Η μούχλα μπορεί επίσης να προκαλέσει λοιμώξεις ή ερεθιστικές και τοξικές αντιδράσεις. Λοιμώξεις που προκαλούνται από μούχλα μπορούν να οδηγήσουν σε ποικίλα προβλήματα, από συμπτώματα γρίπης μέχρι λοιμώξεις του δέρματος, ακόμα και πνευμονία.

Η τοξικότητα της μούχλας είναι επίσης ένα ζήτημα, και θεωρείται ως αιτία για το σύνδρομο χρόνιας φλεγμονώδης απόκρισης. Το σύνδρομο ορίζεται ως “Μια οξεία και χρόνια, συστηματική φλεγμονώδης αντίδραση που αποκτήθηκε μετά από έκθεση σε εσωτερικό περιβάλλον σε τοξινογόνους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των μυκήτων, των βακτηρίων, των ακτινομύκητων και των μυκοβακτηριδίων…”

11 Σημάδια της ασθένειας της μούχλας: 

  • Προβλήματα μνήμης, πρόβλημα συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι
  • Κόπωση και αδυναμία
  • Ανεξήγητες μυϊκές κράμπες, πόνοι στις αρθρώσεις
  • Μούδιασμα και φαγούρα
  • Προβλήματα ματιών, όπως κόκκινα μάτια ή ευαισθησία φωτός
  • Άσθμα και αναπνευστικά προβλήματα, όπως βήχας ή δύσπνοια
  • Τρέμουλο και ίλιγγος
  • Πεπτικά προβλήματα, όπως αλλαγή στην όρεξη, διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος
  • Μεταλλική γεύση στο στόμα
  • Αυξομειώσεις στη θερμοκρασία ή νυχτερινές εφιδρώσεις
  • Υπερβολική δίψα και αυξημένη ούρηση

Αν θέλετε να μάθετε πως να καταπολεμήσετε τη μούχλα, παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας