10 Βιταμίνες που είναι απαραίτητες για ΚΑΘΕ γυναίκα. Δείτε ΠΟΙΑ τρόφιμα τις περιέχουν σε αφθονία!

Οι γυναίκες που έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής γνωρίζουν ότι μια υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα μας απαιτεί ορισμένες βιταμίνες, ώστε να διατηρεί τη βέλτιστη λειτουργία του.

Κάθε ανεπάρκεια βιταμίνης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και να οδηγήσει σε ορισμένες επιπλοκές.

Πρέπει να συμπεριλάβουμε ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή μας, έτσι ώστε το σώμα μας να πάρει όλες τις βιταμίνες που απαιτεί.
Εδώ έχουμε μια λίστα με 10 βιταμίνες, τα οφέλη τους για την υγεία μας και τα τρόφιμα μέσω των οποίων μπορείτε να τις πάρετε:

1. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει την ικανότητα να ενισχύει τον μυϊκό ιστό, το δέρμα και τα οστά. Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο για τα δόντια και τα μάτια.

Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη μπορεί να μειώσει τη διαδικασία γήρανσης και τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων. Η βιταμίνη Α μπορεί να βρεθεί σε ντομάτες, λάχανα, αυγά, μπρόκολο, παπάγια, γάλα, ροδάκινα, καρπούζι, σπανάκι και κόκκινες πιπεριές.

2. Βιταμίνη Β7

Η βιταμίνη Β7 είναι επίσης γνωστή ως βιοτίνη. Είναι εξαιρετικά σημαντική για την κυτταρική ανάπτυξη και ευεργετική για τα εύθραυστα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, αυτή η βιταμίνη μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας και να τα κάνει πιο λαμπερά.

Η βιταμίνη Β7 μπορεί να βρεθεί στο γάλα, το καστανό ρύζι, στον κρόκο αυγού, τα καρύδια, το γιαούρτι, το τυρί, τα φυλλώδη χόρτα και το πεπόνι.

3. Βιταμίνη Β6

Αυτή η βιταμίνη ονομάζεται επίσης πυριδοξίνη. Μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επιπλέον, είναι πολύ ωφέλιμη για τις έγκυες γυναίκες, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώσει την πρωινή αναγούλα. Τρόφιμα πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη είναι μπανάνες, ψάρια, βρώμη, φασόλια, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, αβοκάντο και κρέας.

4. Βιταμίνη Β2

Η βιταμίνη Β2 ή η ριβοφλαβίνη είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν καλό μεταβολισμό, την ανάπτυξη και την καλή υγεία. Μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες και να ενισχύσει την ενέργειά σας.

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη φαγούρα, ξηρά μαλλιά, πονόλαιμο, σκασμένα χείλη και ρυτίδες. Η βιταμίνη Β2 μπορεί να βρεθεί σε δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, σόγια, τυρί, γάλα, μαγιά, αυγά και φυλλώδη χόρτα.

5. Βιταμίνη Β12

Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την κανονική διαίρεση των κυττάρων και για τον καλό μεταβολισμό. Έχει την ικανότητα να θεραπεύει την αναιμία, τις καρδιακές παθήσεις, την κατάθλιψη και την απώλεια μνήμης.

Επιπλέον, προκαλεί σύνθεση πρωτεϊνών. Τα τρόφιμα πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη είναι τα αυγά, τα ψάρια, το τυρί, το γιαούρτι, το γάλα και τα ενισχυμένα δημητριακά.

6. Βιταμίνη Β9

Γνωστή ως φολικό οξύ, η βιταμίνη B9 μπορεί να εξισορροπήσει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση και να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις. Είναι πολύ ωφέλιμη για τους ασθενείς με Alzheimer, καθώς μπορεί να μειώσει την απώλεια μνήμης και την κατάθλιψη.

Τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη B9 είναι φράουλες, φυλλώδη χόρτα, πεπόνια, σπόροι, σπαράγγια, χυμός πορτοκαλιού, φασόλια και αυγά.

7. Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι γνωστή ως ισχυρός ενισχυτής ανοσίας. Επιπλέον, μπορεί να προωθήσει τη θεραπεία και την ανάπτυξη των ιστών και να αποτρέψει ορισμένους τύπους καρκίνου. Η βιταμίνη C μπορεί να βρεθεί σε ακτινίδια, φράουλες, λεμόνια, πιπεριές, πατάτες, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια και κάσιους.

8. Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι μια βιταμίνη που έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την απορρόφηση ασβεστίου και άλλων θρεπτικών ουσιών. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αρθρίτιδας και σκλήρυνσης.

Με 15 λεπτά έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να αποκτήσετε τις καθημερινές ανάγκες αυτής της βιταμίνης. Η βιταμίνη D μπορεί να βρεθεί σε λιπαρά, ψάρια και αυγά.

9. Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε μπορεί να μειώσει τη διαδικασία γήρανσης και να αποτρέψει την απώλεια μνήμης, να βελτιώσει ζητήματα καταρράκτη και ακόμη και να αποτρέψει τον καρκίνο. Τα τρόφιμα πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη είναι οι ηλιόσποροι, το σπανάκι, τα καρύδια, το φυστικοβούτυρο, το καλαμπόκι, η μαργαρίνη, τα καρύδια και το συκώτι.

10. Βιταμίνη Κ

Αυτή η βιταμίνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να αποτρέπει την πήξη του αίματος και να προάγει ισχυρά οστά. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις και να ενισχύσει τα ενεργειακά σας επίπεδα. Η βιταμίνη Κ μπορεί να βρεθεί σε φυλλώδη χόρτα, ιχθυέλαιο και σογιέλαιο.

Credit: Healthandhealthyliving

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας