Οι 5 καλύτερες θεραπείες για να διώξετε για πάντα τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας

Ωστόσο, σας συνιστούμε να χειριστείτε αυτό το πρόβλημα με σπιτικές μεθόδους που είναι απολύτως φυσικές και ασφαλείς στη χρήση. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολες και απλές στην προετοιμασία.


Φυσικές Θεραπείες Για Τους Μαύρους Κύκλους & Τις Σακούλες Κάτω Από Τα Μάτια

1. Γλυκοπατάτες

Το άμυλο της πατάτας έχει ιδιότητες λεύκανσης. Αυτό το λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα σας και να καταπολεμήσει τη φλεγμονή.

Για να εξαλειφθούν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες, πρέπει να κόψετε τις πατάτες σε φέτες 1,5 εκατοστού σε πάχος και να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τις στα βλέφαρα και στις σακούλες, αφήνοντάς τες να δράσουν για 15 λεπτά.


2. Αγγούρια

Το αγγούρι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε φέτες αγγουριού σε πάχος 0,5 εκατοστά και να τις τοποθετήσετε στα μάτια σας μέχρι να ζεσταθούν – στη συνέχεια τις αλλάζετε με νέες φέτες. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 20 λεπτά και θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση.


3. Πράσινο Τσάϊ

Το πράσινο τσάϊ έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει την κατακράτηση υγρών, να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα και να προλαμβάνει τη φλεγμονή. Συνιστάται να πίνετε 2 φλιτζάνια πράσινο τσάϊ την ημέρα: 1 το πρωί και 1 το βράδυ.

Μπορείτε επίσης να μουσκέψετε δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού με λίγο ζεστό νερό και όταν αυτά ζεσταθούν, στραγγίξτε την υπερβολική ποσότητα νερού και εφαρμόστε τα πάνω στα βλέφαρά σας.


4. Αγελαδινό ή Κατσικίσιο Γάλα

Θα πρέπει να τοποθετήσετε το γάλα στο ψυγείο. Όταν παγώσει αρκετά, βουτήξτε σε αυτό 2 κομμάτια από βαμβάκι και τοποθετήστε τα πάνω στα βλέφαρα και τις σακούλες των ματιών σας. Αφήστε τα να παραμείνουν έτσι για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.


5. Μήλα

Θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα μήλο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια, λιώστε το μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βρώμη μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Καλύψτε το πρόσωπό σας με αυτό και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τα μήλα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν τους μύες, γι ‘αυτό θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το κουρασμένο και σφιγμένο πρόσωπό σας μετά από μια κουραστική μέρα.


Μερικές Συμβουλές

 Είναι πολύ σημαντικό να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο και αρκετή ξεκούραση. Η κόπωση θεωρείται η κύρια αιτία αυτού του προβλήματος . Έτσι λοιπόν, αν δεν ξεκουράζεστε και δεν χαλαρώνετε, δεν θα μπορείτε να εξαλείψετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

 Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε οτιδήποτε προωθεί την κατακράτηση υγρών, όπως η κατανάλωση αλατιού και η σωματική αδράνεια.

 Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Ένα σώμα που είναι καλά ενυδατωμένο μπορεί να απελευθερώσει εύκολα τις τοξίνες, να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και να αποτρέψει την κατακράτηση υγρών. Αυτό θα εξαλείψει τους μαύρους κύκλους γρήγορα και αποτελεσματικά.

 Να καταναλώνετε διουρητικά τρόφιμα όπως το πράσινο τσάι, τα σπαράγγια κ.λπ.

 Προσπαθήστε να προστατέψετε το πρόσωπό σας από την έκθεση στον ήλιο και φροντίστε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας τακτικά.

 Τα καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και να προκαλέσουν φλεγμονή στα μάτια σας.

 Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τη συνήθεια να τρίβετε τα μάτια σας συνεχώς. Το τρίψιμο των ματιών μπορεί να ερεθίσει και να βλάψει τους λεπτούς ιστούς γύρω από τα μάτια σας.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας