Οι περισσότερες ασθένειες προέρχονται από τη μικρή κατανάλωση νερού. Αυτοί είναι οι 9 βασικότεροι λόγοι για να πίνετε περισσότερο νερό.

Το νερό δεν είναι πολύτιμο μόνο γιατί χωρίς αυτό δεν επιβιώνουμε, αλλά γιατί όταν πίνουμε όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας η ζωή μας είναι καλύτερη. Ο γενικός κανόνας είναι να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Αυξημένες είναι οι ανάγκες μας το καλοκαίρι, αλλά και όταν γυμναζόμαστε.

1. Βοηθά να χάσετε βάρος

Πίνε ένα ποτήρι νερό πριν από τα γεύματα σου και αντικατάστησε με αυτό τα αναψυκτικά ή τα οινοπνευματώδη ποτά. Έτσι, θα νιώθεις ευκολότερα το αίσθημα κορεσμού και θα γλιτώνεις πολλές θερμίδες. Επίσης, το νερό –ιδιαίτερα το παγωμένο– ενισχύει το μεταβολισμό.

2. Είναι πηγή ενέργειας

Η αφυδάτωση – ακόμα και η ήπια – μπορεί να σας εξασθενίσει και να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κούραση, αδυναμία των μυών, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα.

3. Στην αντιμετώπιση του στρες

Το 85% των ιστών του εγκεφάλου αποτελούνται από νερό, άρα, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι για τη λειτουργία του. Μην περιμένεις να διψάσεις, καθώς η δίψα είναι ένδειξη αφυδάτωσης. Για να μην ξεχνιέσαι, έχε ένα μπουκάλι δροσερό νερό στο γραφείο σου ή στην τσάντα σου.

4. Κάνει καλό στην καρδιά

Το να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μια μελέτη έξι ετών που δημοσιεύθηκε τη 1 Μαΐου του 2002 στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας, ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια της περιόδου που διεξάγονταν η μελέτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.

5. Καθαρίζει το έντερο

Το σώμα χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα.

6. Απομακρύνει το κίνδυνο τύπων καρκίνου

Έχει ανακαλυφθεί ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 45%. Επίσης, πίνοντας μεγάλη ποσότητα νερού μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50% και ενδεχομένως, ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους.

7. Βοηθάει στα προβλήματα χώνεψης

Το χωνευτικό μας σύστημα χρειάζεται αρκετή ποσότητα νερού για να χωνέψει σωστά την τροφή. Συχνά το νερό βοηθά στη θεραπεία του προβλήματος της ξινίλας στο στομάχι, και σε συνδυασμό με τις ίνες μπορεί να θεραπεύσει και τη δυσκοιλιότητα – που συχνά είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης.

8. Βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών

Το ποσοστό εμφάνισης λίθων στα νεφρά αυξάνεται και ένας από τους κύριους λόγους είναι η έλλειψη νερού. Το νερό βοηθά στη διάλυση των αλάτων και των μεταλλικών στοιχείων μέσα στα ούρα ώστε να αποφεύγεται ο σχηματισμός λίθων.

9. Βασικό στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος

Το νερό αποτελεί την ενυδατική κρέμα της φύσης. Όταν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, οι ρυτίδες και οι απαλές γραμμές εξαφανίζονται. Το νερό αναζωογονεί τα κύτταρα και ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος αφήνοντας το πρόσωπό σου πιο καθαρό, πιο φωτεινό, πιο λαμπερό.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας