Οι αστείες ταινίες καταπολεμούν την άνοια

Οι κωμωδίες με καλή πλοκή βοηθούν στη διέγερση του εγκεφάλου και αποτρέπουν τη συσσώρευση επιβλαβών καταθέσεων στα κύτταρα του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία.

Εξίσου σημαντική προστασία παρέχει και η συζήτηση που ακολουθεί, διατηρώντας το μυαλό ενεργό και λειτουργώντας προστατευτικά έναντι του σχηματισμού πλακών που προκαλούν την εμφάνιση Αλτσχάιμερ.

Συγκεκριμένα, οι ακαδημαϊκοί διεξάγουν μια έρευνα στην οποία συμμετέχουν 40 ηλικιωμένοι ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους θα πηγαίνουν στον κινηματογράφο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα συμμετέχουν σε λεπτομερείς συζητήσεις γύρω από την πλοκή και τους χαρακτήρες των έργων, πίνοντας ένα καφεδάκι ή ένα τσάι.

Για να είναι αποτελεσματική η αποβολή τοξινών που συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο, χρειάζεται κανείς να διατηρεί τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων υγιή, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εξάσκηση ή τη διέγερση του μυαλού.

Η ίδια συστήνει την ταινία «Best Exotic Marigold Hotel», με πρωταγωνιστές τους Judi Dench και Bill Nighy ως ιδανική για το σκοπό αυτό, χαρακτηρίζοντάς τη «αστεία και πνευματικά διεγερτική». Αντίθετα, η Dr Carare υποστηρίζει ότι οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς τα άτομα μπορεί να χάσουν τη συγκέντρωσή τους.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας