Ξοδεύουμε περισσότερες ώρες στις οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών παρά στον ύπνο

Πολλοί ενήλικες τη σημερινή εποχή ξοδεύουν περισσότερες ώρες της ημέρας τους μπροστά σε υπολογιστές και smartphones, παρά στον ύπνο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι κοιμούνται 8 ώρες και 21 λεπτά και περνάνε 8 ώρες και 41 λεπτά μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών.

Το 81% όσων χρησιμοποιούν smartphone, το έχουν ανοιχτό και κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Οι 4 στους 10 έφηβους και ενήλικες δηλώνουν ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις, που ξύπνησαν μέσα στη νύχτα από τον ήχο του κινητού τους για να ελέγξουν τα μηνύματα ή τα e-mail τους.

Επιπλέον, το 51% δαπανούν περισσότερο χρόνο κάθε πρωί για να τσεκάρουν τα e-mail τους και να μπουν στο internet, το 32% για να ασχοληθούν με την εξωτερική τους εμφάνιση και μόλις το 18% για να φάνε πρωινό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι νέες αυτές συνήθειες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου και στο ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, υψηλής πίεσης και διαβήτη, ενώ το άτομο γίνεται πιο επιρρεπές σε αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη και τέλος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμα και τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.

Οι ειδικοί συνιστούν να κλείνουμε όλες τις τεχνολογικές συσκευές τουλάχιστον 60-90’ πριν πέσουμε στο κρεβάτι, αν θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας