Να ΤΙ δείχνουν τα Αέρια που έχουμε για την Υγεία μας και για το ΤΙ συμβαίνει μέσα στο Σώμα μας!

Ας είμαστε ειλικρινείς: οι πορδές είναι αστείες. Ακούγονται αστεία και μυρίζουν αστεία. Ωστόσο, αυτές οι βόμβες βρώμας λένε πολλά για την υγεία μας και για το τι συμβαίνει στο σώμα μας.

Δύσοσμα αέρια

Όταν δημιουργείται υδρόθειο αφού το σώμα διασπάσει τροφές που περιέχουν θείο, τα αέρια που θα βγουν δεν θα έχουν και την καλύτερη οσμή. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μάλλον ευθύνονται τα φασόλια, τα γαλακτοκομικά, το κόκκινο κρέας ή το μπρόκολο. β

Υπερβολικά δύσοσμα αέρια

Υπάρχουν τα αέρια που μυρίζουν άσχημα, αλλά υπάρχουν και αυτά που μπορούν να μας κάνουν να παραλύσουμε. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι ένα σημάδι πως ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τη λακτόζη και καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να δείτε μήπως τα γαλακτοκομικά είναι η αιτία.

Συχνά αέρια

Ο μέσος άνθρωπος έχει 14-20 πορδές τη μέρα, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν γίνεται με τίποτα να σταματήσει; Μπορεί να προκληθεί από φούσκωμα λόγω λαχανικών. Τα υγιή λαχανικά έχουν πολύ θείο και μπορούν να δημιουργήσουν πολλά αέρια.

Εάν έχετε πολύ συχνά αέρια με υπερβολικά έντονη οσμή, αυτό μπορεί να δείχνει αλλεργία, οπότε καλό θα ήταν να περιορίσετε φαγητά με βάση τη γλουτένη και τη λακτόζη.

Αίσθημα φουσκώματος

Αυτό μπορεί να δείχνει βακτηριακή ανισορροπία, ειδικά μετά από μία ασθένεια. Επίσης, μιλώντας την ώρα του φαγητού μπορεί να κάνει τον αέρα να περάσει από το πεπτικό σύστημα και να δημιουργήσει αυτό το αίσθημα.

Προβλήματα στη διάσπαση της τροφής 

Τα αέρια μας μπορούν να μας πουν εάν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την διάσπαση των τροφών. Η κοιλιοκάκη, η ευαισθησία στη γλουτένη ή δυσκολία στην απορρόφηση μπορούν να προκαλέσουν αυξημένα αέρια με αρκετά έντονες οσμές.

Εμμηνόπαυση

Οι ορμόνες μπορούν να προκαλέσουν αέρια στο σώμα, αλλά η άσκηση και τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν.

Δυσκοιλιότητα

Η μειωμένη εντερική λειτουργία μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα αέρια σε κάποιον από το συνηθισμένο και θα μυρίζει και χειρότερα. Αφού τα περιττώματα είναι γεμάτα βακτήρια και μένουν παγιδευμένα στο σώμα, τα αέρια που απελευθερώνονται θα είναι πιο δύσοσμα από ότι συνήθως. Μπορεί να σας βοηθήσει η άσκηση, το νερό και αύξηση των ινών στην διατροφή.

Αέρια χωρίς καθόλου οσμή

Δεν είναι κάτι παράξενο αυτό. Το να καταπίνουμε αέρα ενώ τρώμε ή πίνουμε κάτι μπορεί να προκαλέσει αυτά τα αέρια.

Credit: allnight.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας