Αποτοξινώστε το Πεπτικό σας Σύστημα και γλιτώστε από το Πρήξιμο της Κοιλιάς με αυτά τα 2 Συστατικά!

Το πεπτικό σύστημα είναι  το κομμάτι του σώματος που έρχεται σε επαφή με ότι καταναλώνουμε. Με τον καιρό, οι τοξίνες και τα απόβλητα μαζεύονται και δημιουργούν πολλά προβλήματα υγείας, όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, παράξενες κινήσεις του εντέρου και χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα. 

Κάνοντας καθαρισμό του εντέρου, κάποιος μπορεί να διορθώσει όλα αυτά τα προβλήματα και να γίνει πιο υγιής. Είναι επίσης το πρώτο βήμα για την απώλεια βάρους και για το ξεκίνημα μιας πιο υγιεινής διατροφής. Πολλοί διαιτολόγοι ξεκινούν μία αγωγή αδυνατίσματος με έναν καθαρισμό.

Υπάρχουν δύο φανταστικά συστατικά για να καταφέρετε να καθαρίσετε το έντερο και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Κεφίρ

Wikipedia

Το Κεφίρ είναι ένα ρόφημα που έχει υποστεί ζύμωση, φτιάχνεται από γάλα και σιτάρι και είναι πολύ ευεργετικό για το σώμα μας. Έχει πολλές πρωτεΐνες και αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνη Β.

Σύμφωνα με το Healthy and Natural World:

“Το καλό με το κεφίρ είναι ότι περιέχει πολλά ‘καλά’ βακτήρια και ευεργετικές ζύμες. Αυτοί οι προβιοτικοί οργανισμοί βοηθούν στην κάθαρση του εντέρου, βοηθούν να υπάρχει ισορροπία στην πανίδα του πεπτικού συστήματος και καταστρέφουν παθογόνους οργανισμούς όπως E-COLI και παράσιτα. Επίσης, βοηθάει στην μείωση των φλεγμονών και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.”

Το Κεφίρ μπορούν να το καταναλώνουν και όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, αν και μπορεί να παραχθεί και από χυμό φρούτων, νερό καρύδας, γάλα καρύδα, γάλα από ρύζι, γάλα από αμύγδαλο και άλλα.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος απορροφάει νερό και διαστέλλεται καθώς περνάει από το έντερο. Λειτουργεί σαν βούρτσα και κυριολεκτικά ξύνει τις τοξίνες και τις απομακρύνει. Επίσης είναι πλούσιος σε ALA, μία μορφή ω-3 λιπαρών. Tο ALA έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Είναι δύσκολο να χωνευτούν οι λιναρόσποροι γι΄αυτό είναι καλύτερο να τους αλέστε πριν τους καταναλώσετε. Ωστόσο, διατηρούνται μόνο για μία μέρα αλεσμένοι στο ψυγείο.

Το λάδι από λιναρόσπορο είναι πολύ υγιές, αλλά όχι και το καλύτερο για ότι έχει να κάνει τον καθαρισμό του εντέρου.

Χρησιμοποιώντας Κεφίρ και Λιναρόσπορο μαζί

Σημαντικό: Τα φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να χωνευτούν από ανθρώπους που δεν τα έχουν συνηθίσει. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μικρές ποσότητες και να τις αυξάνετε σιγά σιγά.

Δείτε έναν τρόπο που προτείνει το Healthy and Natural World:

“Ξεκινήστε με μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο, ανακατεμένο με 1/4 του ποτηριού κεφίρ πριν το πρωινό και επαναλάβετε πριν τον ύπνο. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Κρατήστε το για μία εβδομάδα, παραλείποντας να το κάνετε για μερικές μέρες εδώ και εκεί για να δώσετε ευκαιρία στον οργανισμό σας να ηρεμήσει. Μπορείτε να το κάνετε περιοδικά.”

Είναι σημαντικό να έχουμε ένα καθαρό πεπτικό σύστημα. Υπάρχουν πολλά ‘καλά’ βακτήρια μέσα μας και έτσι ένας αφύσικος και γρήγορος καθαρισμός μπορεί να διώξει και αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο που ακολουθεί: 

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας