Μετά από αυτό Σίγουρα θα πετάξετε τα Βερνίκια Νυχιών σας!

Το βερνίκι νυχιών έχει αποδειχθεί ότι ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ ομορφιάς των γυναικών, αλλά λίγες γνωρίζουμε τις παρενέργειές του. Από τεχνική άποψη, δεν γνωρίζουμε καν το περιεχόμενο και τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του!

Όταν πάμε σε κάποιο καταστήματα ομορφιάς για να αγοράσουμε βερνίκια νυχιών, επικεντρωνόμαστε στο ποιο χρώμα μας αρέσει περισσότερο, αντί των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του. Μελέτες όμως δείχνουν ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό εάν τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.

Μια μελέτη που διεξήχθη σε γυναίκες που χρησιμοποιούν βερνίκι νυχιών σε τακτική βάση, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες γυναίκες ήταν θετικές σε εξετάσεις για την τοξίνη τριφαινύλιο. Παρατηρήθηκε επίσης ότι οι περισσότερες μάρκες δεν αναφέρουν τίποτα γι’ αυτή την ουσία στην ετικέτα τους.

Όταν αυτή η χημική ουσία εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να μεταβάλει τη λειτουργία διαφόρων οργάνων. Στοχεύει κυρίως τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, καθώς και το γαστρεντερικό σύστημα. Εκτός αυτών, επεμβαίνοντας στο ενδοκρινικό σύστημα προκαλεί διαταραχές στις ορμόνες.

Περιέχουν νευροτοξίνες οι οποίες έχουν απευθείας αντίκτυπο στον εγκέφαλο, τις μήνιγγες ή το νωτιαίο μυελό.

Περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία είναι καρκινογόνα ουσία και τολουόλιο το οποίο εισχωρεί στο μητρικό γάλα της μητέρας και μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη του βρέφους.

Κατά τις δοκιμές, υψηλά επίπεδα τοξινών βρέθηκαν στον οργανισμό των γυναικών που εξετάστηκαν, μέσα σε περίπου 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού.

Το κύριο σύμπτωμα είναι πόνος στο λαιμό μετά από 10 ώρες ή ίσως ακόμη και ένα δερματικό εξάνθημα ή εpεθισμός.

Credits: Witty Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας