Μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από την κατανάλωση δημητριακών

Μία διατροφή πλούσια σε πλήρη δημητριακά και φυτικές ίνες απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καθώς, επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορες χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτη, καρκίνο, καρδιοπάθεια και πνευμονοπάθεια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 367.500 άτομα για μια μέση περίοδο 14 ετών και διαπίστωσαν πως η καθημερινή κατανάλωση μίας μερίδας σχετίζεται με μια μείωση κατά 17% του κινδύνου πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους καταναλώνουν μόνο 4 γραμμάρια ημερησίως.
Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η θετική συσχέτιση ισχύει άσχετα από την υγεία κάποιου, το βάρος του ή το αν ασκείται σωματικά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μέσης ποσότητας 10 γραμμαρίων ινών δημητριακών μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Σε σχέση με διάφορες επιμέρους χρόνιες ασθένειες, η υψηλή κατανάλωση δημητριακών σε πλήρη μορφή σχετίζεται με μια μείωση κατά 48% του κινδύνου για διαβήτη και κατά 11% για πνευμονοπάθεια. Εξάλλου, η μεγάλη κατανάλωση ινών δημητριακών σχετίζεται με μια μείωση του κινδύνου κατά 34% για διαβήτη και κατά 15% για καρκίνο.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας