Μαγειρέψτε το ρύζι με λιγότερες θερμίδες

Το ρύζι ίσως είναι μία από τις πιο διαδεδομένες τροφές σε όλο τον κόσμο, πρώτον επειδή είναι σχετικά φθηνό και δεύτερον επειδή είναι ιδιαίτερα εύπλαστο και ταιριάζει με πολλές διαφορετικές τροφές.

Όμως όπως και πολλές ακόμη τροφές που περιέχουν άμυλο, η συχνή κατανάλωσή του, έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία και συγκεκριμένα έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Μία κούπα μαγειρεμένου ρυζιού υπολογίζεται πως έχει περίπου 200 θερμίδες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε ζάχαρη και στη συνέχεια αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα.

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας τρόπος να γίνει το ρύζι πιο υγιεινό για τον οργανισμό;

Ένας φοιτητής από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Σρι Λάνκα, εξετάζει έναν νέο τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού, όπου αφενός θα έχει τις μισές θερμίδες και αφετέρου θα έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μαγειρέψετε κανονικά το ρύζι, αλλά όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία βρασμού πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα προσθέστε λάδι καρύδας, σε ποσότητα περίπου στο 3% του βάρους του ρυζιού που πρόκειται να μαγειρέψετε. Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες και αυτό ήταν.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας