Μήπως τα Κουνούπια σας Τσιμπάνε περισσότερο από άλλους Ανθρώπους; Δείτε τον Λόγο και ΤΙ να κάνετε για να το Αντιμετωπίσετε!

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς να βλέπετε τα κουνούπια σε τακτική βάση. Αλλά αυτό που σας κάνει έναν στόχο βασίζεται περισσότερο στην επιστήμη παρά στον μύθο. Από τα 3.000 και πλέον είδη κουνουπιών, μόνο στα περίπου 200 είδη αρέσει να τσιμπάνε τους ανθρώπους. Και τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά κουνούπια.

Αρχίζουν να εμφανίζονται όταν ο καιρός ζεσταίνει και τα αυγά τους αρχίζουν να εκκολάπτονται. Γνωρίζετε ότι τους αρέσει το νερό; Λίμνες, λακκούβες, ή ακόμα και το μπολάκι του σκύλου μπορούν να γίνουν εστία αναπαραγωγής κουνουπιών. Τους αρέσει η υγρασία πάρα πολύ, του είδους που υπάρχει σε υγρά ή βαλτώδη μέρη. Αλλά γνωρίζετε γιατί τα κουνούπια αγαπούν κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους;

Τι σας κάνει ελκυστικούς στα κουνούπια

Η αίσθηση όσφρησης των κουνουπιών θα μπορούσε να συγκριθεί με τους καρχαρίες, και η όρασή τους βασίζεται στο χρώμα. Έχοντας αυτό κατά νου, μάθετε μερικά πράγματα που σας κάνουν ένα δελεαστικό σνακ: το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλετε με την αναπνοή, τα βακτήρια, τα ρούχα, η μυρωδιά του σώματος, και η μπύρα.

Όσο πιο μεγαλόσωμο το άτομο, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα αποβάλλει κατά την εκπνοή, και είναι γεγονός ότι τα κουνούπια μπορούν να μυρίσουν την αναπνοή από απόσταση 45 μέτρων! Σε ορισμένες περιοχές, προτιμώνται οι έγκυες γυναίκες, δεδομένου ότι αποβάλλουν υψηλότερα επίπεδα CO₂.

Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσουν ροή του διοξειδίου του άνθρακα, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι άνθρωποι που ασκούνται, που μόλις ήπιαν μια μπύρα, ή μεταβολίζουν τη χοληστερόλη γρήγορα, αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα. Το αλκοόλ ή το τρέξιμο ενισχύει τον μεταβολισμό σας, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, κάνοντάς σας στόχο στα κουνούπια. Σε άλλες περιπτώσεις, οι πόροι σας βοηθούν να σταλούν όλα τα σωστά μηνύματα στα κουνούπια.

Η φυσική μυρωδιά του σώματός σας μπορεί να προσελκύσει ή να απωθήσει τα κουνούπια με βάση τα γονίδια. Τα κουνούπια αγαπούν τους οργανισμούς που έχουν ορισμένες μυρωδιές στην επιφάνεια του δέρματος, όπως γαλακτικό οξύ, ουρικό οξύ, βακτηρίδια, και ιδρώτας.

Επιπλέον, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα τείνουν να απωθούν τα κουνούπια, ενώ τα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο και το μπλε τα προσελκύουν. Το κόκκινο χρώμα προσελκύει την προσοχή τους, όπως κάνουν οι κινούμενοι στόχοι.

Τι μπορεί να αποκρούσει τα κουνούπια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας. Πρώτα απ’ όλα απαλλαγείτε από τα λιμνάζοντα νερά, αλλά και κουρέψτε το γρασίδι σας. Στα κουνούπια αρέσει να κάθονται σε ψηλά χόρτα και μπορούν εύκολα να τσιμπήσουν έτσι τα πόδια και τους αστραγάλους σας.

Μην περιμένετε πολλές ώρες για να κάνετε ένα ντους για να απομακρύνετε τα βακτήρια, τον ιδρώτα, και άλλες οσμές που τα κουνούπια βρίσκουν ελκυστικά.

Να φοράτε χοντρά ρούχα για να αποφύγετε το τσίμπημα μέσα από λεπτά υφάσματα και να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα. Χρησιμοποιήστε απωθητικά σπρέι που περιέχουν DEET (τουλάχιστον 24%) ή πικαρδίνη, ή κάποιο φυσικό προϊόν που περιέχει έλαια λεμονιού, λεμονόχορτο, ή ευκάλυπτο.

Λάβετε υπόψη ότι τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας, όπως την αυγή και το ηλιοβασίλεμα. Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους με τον κλιματισμό ή τους ανεμιστήρες σε λειτουργία. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες για να τα απωθήσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε προϊόντα με σιτρονέλα, μέντα, ή σε σοβαρές περιπτώσεις, παγίδες.

Πώς να αντιμετωπίσετε το τσίμπημα των κουνουπιών στο σπίτι

Αν αναπόφευκτα καταλήξετε να σας τσιμπήσουν, υπάρχουν πολλά σπιτικά γιατροσόφια που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το οίδημα και τον κνησμό.

Ο πάγος βοηθάει στο οίδημα και μπορεί να παρέχει κάποια ανακούφιση στον κνησμό. Αλείψτε μηλόξιδο αμέσως μετά το τσίμπημα. Θα βοηθήσει με την ερυθρότητα, το οίδημα, και την φαγούρα. Αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, ευκάλυπτος και μέντα μπορούν επίσης να ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν την αλόη, το μέλι, ή πάστα με μαγειρική σόδα.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας