Μήπως σου τη Σπάει να ακούς άλλους Ανθρώπους να Μασουλάνε δίπλα σου; Δες από ΤΙ πάσχεις!


Ο ήχος του μασήματος για κάποιους, είναι ένας από τους πιο ενοχλητικούς ήχους στον πλανήτη. Στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται συνέχεια για το μάσημα των άλλον, αυτός ο ήχος ενισχύεται στον εγκέφαλό τους σε επίπεδο που δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και με κάποιον άλλο ήχο, όπως του κοψίματος των νυχιών ή του χτυπήματος των ποδιών. Για κάποιους, αυτός ο ήχος δεν είναι μόνο ενοχλητικός, αλλά μπορεί να τους οδηγήσει και σε μια ανεξέλεγκτη οργή. Αυτή η νευρολογική διαταραχή ονομάζεται «μισοφωνία» ή φόβος του ήχου.

Ο όρος προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή, αντιδρούν σε ακουστικά ερεθίσματα με αρνητικό τρόπο. Ένα τέτοιο άτομο αισθάνεται πανικό, αποστροφή, ή θυμό. Μπορεί ακόμη να αισθανθεί μια επίθεση άγχους.

Η διαταραχή αυτή, δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Τα άτομα που πάσχουν από αυτή, συνήθως είναι πιο δημιουργικά από τους άλλους.
Βασικά, αυτοί που είναι φυσικά δημιουργικοί, χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να μπλοκάρουν τους ενοχλητικούς ήχους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την μισοφωνία, αλλά και μια μέθοδο που μπορείτε να την αντιμετωπίσετε, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο.

Credit: DavidWolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας