Μήπως σας Πονάει ο Αυχένας; Έτσι θα γίνετε καλά σε μόλις 10 Δευτερόλεπτα!

Ο πόνος του αυχένα, μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ δύσκολη. Ο πόνος μπορεί να μετακινηθεί στο κεφάλι, στους ώμους και ακόμη και στα χέρια. Μην αγνοείται αυτόν τον πόνο, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εξάλειψης του πόνου του αυχένα, όπως είναι το μασάζ, τα θερμά λουτρά που χαλαρώνουν τους μυς, και η φαρμακευτική αγωγή. Εμείς εδώ, θα σας δείξουμε ορισμένες ασκήσεις που πρέπει να κάνετε, εάν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτόν τον πόνο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια πετσέτα…

Ο πόνος στον αυχένα, μπορεί να προέρχεται από την κακή στάση του σώματος ή από κάποιο χτύπημα. Συνήθως, ο πόνος εξαφανίζεται μετά από λίγες ημέρες. Εάν όμως ο πόνος είναι χρόνιος, αυτό αποτελεί ένδειξη ενός πιο σοβαρού προβλήματος ή ασθένειας που απαιτεί τη φροντίδα ενός γιατρού.

Για παράδειγμα, εάν ο πόνος στον αυχένα συνοδεύεται με άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια, εμετό ή εφίδρωση, μπορεί να οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Ο πυρετός και ο πονοκέφαλος που συνοδεύεται με πόνο στον αυχένα, μπορεί να υποδεικνύουν μηνιγγίτιδα. Φυσικά πρέπει να αποκλείσετε άλλες πιθανές αιτίες, όπως για παράδειγμα το ότι κοιμάστε με λάθος τρόπο, ή το ότι κάθεστε πολλές ώρες σε ένα γραφείο χωρίς να αλλάζετε θέση, πριν να προχωρήσετε σε τέτοιες σκέψεις.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα:

Βάλτε μια πετσέτα χεριών πίσω από το λαιμό σας, και τραβήξτε τη προς τα εμπρός από τις άκρες με τα χέρια σας. Τα χέρια σας πρέπει να βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τα μάτια σας, κατά το τράβηγμα της πετσέτας.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζετε το λαιμό σας και ταυτόχρονα χαλαρώνετε. Επίσης, με το τέντωμα της πετσέτας μπορείτε να κατευθύνετε εύκολα το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί:

Credit: Shareably

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας