Μήπως ξυπνάτε μέσα στον ύπνο σας την ίδια ώρα κάθε βράδυ; Δείτε ΤΙ δείχνει αυτό για εσάς!

Ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ; Αν ξυπνάτε συνεχώς περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ, θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σας προσπαθεί να σας στείλει ένα μήνυμα.

Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ιατρική, η ενέργεια περνά μέσα από διαφορετικό μεσημβρινό του σώματός σας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Αυτοί οι μεσημβρινοί είναι σαν κανάλια που στέλνουν ενέργεια σε διάφορα όργανα με σκοπό την προώθηση της υγείας και της ζωτικότητας.

Όταν υπάρχει ένα μπλοκάρισμα σε αυτά τα κανάλια, η ενέργεια δεν μπορεί να περάσει προκαλώντας στασιμότητα ή μια συσσώρευση ενέργειας. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να διαταράξει τον ύπνο σας και να σας ξυπνήσει. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αν ξυπνάτε με συνέπεια την ίδια ώρα, θα μπορούσε να είναι ένδειξη αδυναμίας στον αντίστοιχο μεσημβρινό ή όργανο.

Αυτή είναι μια λίστα με όργανα που συνδέονται με διαφορετικούς χρόνους:

Μεταξύ 21:00 – 23:00

Αυτή είναι η ώρα που οι περισσότεροι που πέφτουν για ύπνο. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ανάμεσα σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το σώμα σας έχει πάρα πολύ άγχος και υποσυνείδητα βρίσκεται σε αντίδραση φόβου «πάλης ή φυγής».

Μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε ότι οι ανήσυχες σκέψεις σας γίνονται πιο δυνατές και να σας κάνουν να νιώθετε ότι είτε νιώθετε κάποια απειλή ή ανασφάλεια με κάποιο τρόπο.

Αυτή είναι η ώρα της ημέρας όταν η ενέργεια αποστέλλεται για την ανασύσταση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, οπότε αν αισθανθείτε άρρωστοι, μπορεί να βιώσετε πιο έντονα συμπτώματα αυτή τη στιγμή.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε αυτή την ώρα, δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό ώστε να αισθανθείτε ασφαλείς και προστατευμένοι. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από κάποια βραδινή ρουτίνα, όπως το να κάνετε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, για να ηρεμήσει το μυαλό σας.

Μεταξύ 11:00 – 01:00

Ο μεσημβρινός που εξυπηρετεί τη χοληδόχο κύστη σας ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Αποκλεισμένη ενέργεια σε αυτόν τον μεσημβρινό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι είστε υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό σας ή με άλλους.

Αν έχετε απογοητευτεί από ένα αγαπημένο πρόσωπο, μπορεί επίσης να αισθάνεστε ενόχληση αυτή την ώρα.

Σε σωματικό επίπεδο, η χοληδόχος κύστη βοηθά στην διάσπαση των λιπών και θα πρέπει να ρυθμίσετε την πρόσληψη των λιπαρών σας ή να καταναλώνετε ωφέλιμα λιπαρά.

Για να χαλαρώσετε αυτή την ώρα, δοκιμάστε την αποδοχή και τη συγχώρεσης και να είστε λιγότερο επικριτικοί προς τον εαυτό σας και τους άλλους.

Μεταξύ 01:00 – 03:00

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ώρα για να ξυπνήσετε, καθώς ο μεσημβρινός που εξυπηρετεί το ήπαρ είναι ο ισχυρότερος.

Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως ορμονική ισορροπία, πέψη και εκκαθάριση των τοξινών και άγχος. Έτσι, το ξύπνημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι μία από αυτές τις περιοχές είναι στρεσαρισμένη ή αδύναμη.

Οι αποκλεισμοί στον μεσημβρινό στο ήπαρ μπορούν επίσης να δείξουν θυμό, άγχος, ενοχή και οργή. Στην πραγματικότητα, συναισθήματα ανεπίλυτου θυμού και αγανάκτησης θα μπορούσαν να εκδηλωθούν αυτή την ώρα.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, προσπαθήστε να αναλάβετε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και αναρωτηθείτε πώς αισθάνεστε πραγματικά.

Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι το σώμα σας έχει πάρα πολλή ενέργεια yang, γι’ αυτό προσπαθήστε να την εξισορροπήσετε με περισσότερη ενέργεια yin, καταναλώνοντας δροσερά τρόφιμα και να συνδεθείτε με τα συναισθήματά σας.

Μεταξύ 03:00 – 05:00

Αυτή την ώρα ο μεσημβρινός που εξυπηρετεί τους πνεύμονες είναι ισχυρότερος. Φυσικά, πάντα αναπνέουμε, αλλά κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, οι πνεύμονες δέχονται μια ώθηση της ενέργειας και μαζεύουν ενέργεια για την επόμενη μέρα.

Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου θα μπορούσε να είναι ένδειξη ενός αποκλεισμού ή αδυναμίας να πάτε με τη ροή και να χαλαρώσετε στην κατεύθυνση που η ζωή σας πηγαίνει.

Οι πνεύμονες συμβολίζουν επίσης τη θλίψη και τη στεναχώρια, και έτσι εάν αισθάνεστε συναισθηματικοί, ,μπορεί επίσης να ξυπνήσετε αυτό το διάστημα.

Για να διευκολύνετε τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή, προσπαθήστε να απελευθερώσετε τον έλεγχο για τα γεγονότα και να έχετε περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη στη ροή του Σύμπαντος. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

Μεταξύ 05:00 – 07:00

Αυτός ο μεσημβρινός που ρέει μέσα στο παχύ έντερο ενεργοποιείται και συμβολίζει την ανάγκη να αφεθείτε και να απελευθερώσετε τον έλεγχο.

Το παχύ έντερο είναι υπεύθυνο για την εκκαθάριση του σώματος από τα τοξικά απόβλητα από το πεπτικό μας σύστημα, έτσι αν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου θα μπορούσε να είναι ένδειξη αδυναμίας σε αυτόν τον τομέα.

Μπορεί επίσης να ξυπνήσετε αυτή την ώρα, αν αισθάνεστε συναισθηματικά αποκλεισμένοι ή νιώθετε περιορισμένοι στη ζωή σας με κάποιο τρόπο. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να απελευθερωθείτε και να αφήσετε τις ενοχές ή τα συναισθήματα που σας βαραίνουν.

Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από διατάσεις ή την αποτοξίνωση του σώματός σας.

Credit: Healthyfoodforever

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας