Μήπως βγάζετε συχνά Έρπη; Δείτε 7 Σπιτικά Γιατροσόφια για να τον αντιμετωπίσετε με Φυσικό Τρόπο!

Η ανεμοβλογιά, είναι συνδεδεμένη με την παιδική ηλικία. Για την αποφύγουμε, εμβολιαζόμασταν. Εάν την κολλούσαμε αλλά παίρναμε την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία, σπάνια θα είχαμε κάτι παραπάνω από φαγούρα και ερεθισμό. 

Ωστόσο, ο ιός της ανεμοβλογιάς μπορεί να εμφανιστεί και αργότερα στη ζωή, με τη μορφή έρπητα. Αυτή, είναι μια οδυνηρή και σοβαρή κατάσταση.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να ανακουφίσουμε αυτόν τον πόνο και πολλοί από αυτοί είναι απλές, φυσικές θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε εύκολα στο σπίτι.

Εάν υποπτεύεστε ότι έχετε έρπητα, αρχικά πρέπει να ζητήσετε επαγγελματική ιατρική φροντίδα, ειδικά εάν είχατε περάσει ανεμοβλογιά ως παιδί.

Ο έρπητας ζωστήρας, είναι μια ιογενής λοίμωξη που προκαλεί οδυνηρό εξάνθημα. Αν και ο έρπητας ζωστήρας μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα σας, εμφανίζεται συνήθως ως μια ενιαία λωρίδα κυψελών που τυλίγεται γύρω από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του κορμού σας. Ο έρπητας ζωστήρας προκαλείται από τον ίδιο ιό που προκαλεί την ανεμοβλογιά.

Εφόσον είχατε ανεμοβλογιά, ο ιός είναι ανενεργός σε νευρικό ιστό κοντά στο νωτιαίο μυελό και στον εγκέφαλο σας. Χρόνια αργότερα, ο ιός μπορεί να επανενεργοποιηθεί με τη μορφή έρπητα ζωστήρα. Αν και δεν είναι απειλητική για τη ζωή κατάσταση, ο έρπητας ζωστήρας μπορεί να είναι πολύ οδυνηρός. Τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για έρπητα ζωστήρα, ενώ η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να συμβάλει στη μείωση της μόλυνσης από έρπητα ζωστήρα και να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών.

Οι φουσκάλες και ο πόνος, είναι αυτά που θέλουμε να επικεντρωθούμε. Αφού επισκεφθείτε το γιατρό σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε την πορεία της θεραπείας σας και να κάνετε τον έρπητα λιγότερο επώδυνο. Εδώ είναι οι επτά καλύτεροι που έχουμε βρει μέχρι τώρα!

1. Μειώστε τα επίπεδα του άγχους σας.

Η μείωση του στρες και το να κάνετε ό, τι μπορείτε για να παραμένετε ήρεμοι και χαλαροί, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον έρπητα ζωστήρα. Το αυξημένο άγχος, μπορεί να εμφανίσει την έκρηξη του έρπητα. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους με τους οποίους θα χαλαρώσετε.

2. Κάντε ένα κρύο μπάνιο.

Το κρύο, αλλά όχι παγωμένο νερό, μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό για τις οδυνηρές φουσκάλες. Οπότε, όταν το δέρμα σας πονάει πάρα πολύ, δοκιμάστε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Βυθιστείτε για αρκετά λεπτά μέσα στη μπανιέρα, μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα. Στη συνέχεια, στεγνώστε το δέρμα σας εντελώς.

3. Κάντε το μπάνιο σας πιο θεραπευτικό.

Εάν το δροσερό μπάνιο δεν σας προσφέρει αρκετή ανακούφιση, υπάρχει μια άλλη επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε: μπάνιο με πλιγούρι βρώμης! Προσθέστε κολλοειδές πλιγούρι βρώμης σε χλιαρό – όχι ζεστό νερό και μείνετε στη μπανιέρα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια στεγνώστε το δέρμα σας εντελώς. Τα λουτρά αμύλου, μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά.

4. Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες.

Βυθίστε μια πετσέτα ή ένα πανί σε δροσερό νερό, στύψτε το για να απομακρύνετε το υπερβολικό νερό και εφαρμόσετε το στις οδυνηρές περιοχές. Όταν στεγνώνει ή / και γίνεται ζεστό, βυθίστε το ξανά και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αισθανθείτε λίγο καλύτερα. Απλά φροντίστε να πλένετε καλά τις πετσέτες και τα πανιά με ζεστό νερό όταν τελειώνετε, για να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού.

5. Τρίψτε με απαλές λοσιόν.

Μην χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λοσιόν, αλλά εφαρμόστε μια που απευθύνεται για δηλητήριο κισσού ή ηλιακό έγκαυμα, μια απαλή λοσιόν καλαμίνης. Εφαρμόστε στις πληγείσες περιοχές και ανακουφιστείτε. Να θυμάστε να πλένετε καλά τα χέρια σας, πριν και μετά την εφαρμογή.

6. Ξηράνετε τις πληγές σας με μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο.

Είναι επίσης σημαντικό, να κρατάτε τα σημεία ξηρά για να τα θεραπεύσετε. Μπορείτε να εφαρμόσετε μαγειρική σόδα ή αραβοσιτέλαιο στις πληγές, για να βοηθήσετε στην ταχύτερη επούλωση.

7. Προσπαθήστε να τα αφήσετε ήσυχα.

Εφόσον επισκεφτείτε το γιατρό σας και ακολουθήσετε αυτές τις θεραπείες, δεν πρέπει να κάνετε τίποτε άλλο. Αποφύγετε να ακουμπάτε τους έρπητες, να του πειράζετε και να τους ξύνετε. Δεν θα θέλατε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας