Μήπως έχεις ΑΥΤΟΝ τον Τύπο Αίματος; Αν Ναι, δες τι ΔΕΝ πρέπει να Τρως και ΤΙ να Προσέχεις!

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι μάθαμε τον τύπο αίματος που έχουμε: Α, Β, ΑΒ και Ο. Ο κάθε τύπος χαρακτηρίζεται περαιτέρω από έναν θετικό ή αρνητικό παράγοντα ρέζους και καθορίζεται πριν τη γέννα. Είναι σημαντικό να τον γνωρίζουμε γιατί σε περίπτωση μετάγγισης δεν είναι όλοι οι τύποι συμβατοί με όλους.

Αλλά το ξέρατε πως ο τύπος αίματος που έχουμε επηρεάζει πολλά ακόμα πράγματα στη ζωή μας; Δείτε 10 πράγματα που επηρεάζει το αίμα μας και δεν τα γνωρίζαμε.

Τύπος αίματος και διατροφή

Το σώμα κάνει πολύπλοκες διαδικασίες κατά τη διάρκεια της μέρας. Για παράδειγμα η πέψη. Οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά σε τροφές όπως λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο τύπος αίματος που έχουμε επηρεάζει πολλές πλευρές της διατροφής μας.

Όσοι έχουν τύπο Ο θα πρέπει να τρώνε πολλές πρωτεΐνες, ενώ όσοι έχουν Α θα πρέπει γενικά να αποφεύγουν το κρέας και να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά. Ο Τύπος Β θα πρέπει να μην τρώει πολύ λευκό κρέας και να προσπαθεί να τρώει υγιεινά. Από την άλλη, ο τύπος ΑΒ ωφελείται πολύ από ψάρια και άλλες τροφές πλούσιες σε λιπαρά, κυρίως τα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Τύπος αίματος και υγεία

Το γνωρίζατε πως ο τύπος αίματος επηρεάζει το τι αθλήματα είναι κατάλληλα για μας; Όσοι έχουν τύπο Α ωφελούνται ιδιαίτερα από χαλαρωτικές ασκήσεις όπως yoga ή αντοχής όπως τζόκινγκ. Ο τύπος Β από την άλλη, λατρεύει ασχολίες όπως αναρρίχηση ή πολεμικές τέχνες.

Τύπος αίματος και εγκυμοσύνη 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο αίματος του συζύγου μας πριν κάνουμε ένα παιδί: Κάποιοι τύποι δεν ταιριάζουν καλά με άλλους. Ειδικά εάν μία γυναίκα έχει αρνητικό δείκτη ρέζους θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική εάν μείνει έγκυος από έναν σύντροφο που έχει θετικό δείκτη.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιδί να έχει και αυτό θετικό δείκτη και το σώμα της μητέρας να το αναγνωρίσει σαν ξένο σώμα.

Τύπος αίματος και λίπος στην κοιλιά

Έχετε παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερο πρόβλημα με το λίπος στην κοιλιά από άλλους; Φυσικά έχει να κάνει και με το φύλο, αλλά από την άλλη συνδέεται και με τον τύπο αίματος. Όσοι έχουν τύπο Α μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τους υδατάνθρακες και να μην αποθηκεύουν πολλά λιπαρά στην περιοχή αυτή.

Από την άλλη, όσοι έχουν τύπο Ο δεν μπορούν να διαχειριστούν καλά τη ζάχαρα και σαν αποτέλεσμα, περισσότερο λίπος μαζεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Τύπος αίματος και ασθένειες

Δεν επηρεάζονται όλοι το ίδιο από τις ασθένειες. Και εδώ, ο τύπος του αίματος παίζει σημαντικό ρόλο. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας ξεκαθαρίσει σε ποιες ασθένειες είστε πιο ευάλωτος.

Τύπος αίματος και άγχος

Φαίνεται παράξενο αλλά όμως ισχύει. Όσοι έχουν τύπο Ο έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης από τους άλλους. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για το αίσθημα του άγχους. Γι’αυτό όσοι έχουν τύπο Ο θα πρέπει να ξεκουράζονται πιο πολύ, και για την καρδιά τους, αλλά και για τους γύρω τους.

Αντιγόνα

Τα αντιγόνα χρησιμοποιούνται για να αναγνωριστεί κάθε τύπος αίματος. Δεν βρίσκονται μόνο στο αίμα, αλλά και σε όλο το πεπτικό σύστημα. Μπορεί ακόμα να αναγνωριστεί ο τύπος αίματος κάποιου και από τη μύτη ή τα πνευμόνια του.

Τύπος αίματος σε έκτακτα περιστατικά

Οι γιατροί στα επείγοντα συμβουλεύουν τους πάντες να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να δείχνει τον τύπο αίματος που έχουν. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό μπορεί ακόμα να σώσει και τη ζωή τους, εάν χρειαστεί μετάγγιση.

Τύπος αίματος και χαρακτήρας 

Όταν βλέπουμε πως ο τύπος αίματος επηρεάζει τόσο τον μεταβολισμό, δεν μας κάνει και τόσο εντύπωση που επηρεάζει και την προσωπικότητα. Όσοι έχουν τύπο Ο είναι περισσότερο εξωστρεφείς. Ενώ από την άλλη, όσοι έχουν τύπο Α είναι πιο ήρεμοι, αλλά εκτιμούν πολύ την τέχνη και την αισθητική και είναι πολύ έμπιστοι.

Οι άνθρωποι που είναι φιλόδοξοι και εκτιμάν την ανεξαρτησία, πολύ συχνά έχουν τύπο Β. Και αυτοί που έχουν ΑΒ, είναι συχνά επιφυλακτικοί, σκεπτικοί και τους αρέσει να περνάνε χρόνο μόνοι.

Τύπος αίματος και γονιμότητα 

Ο τύπος αίματος φαίνεται να επηρεάζει επίσης και τις πιθανότητες μίας εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες με τύπο ΑΒ παράγουν περισσότερες ορμόνες που βοηθούν μία σύλληψη. Αυτό σημαίνει πως μία γυναίκα με τύπο ΑΒ γενικά μένει πιο εύκολα έγκυος από τους άλλους τύπους.

Δεν είναι εκπληκτικός ο ρόλος που παίζει ο τύπος αίματος στα πάντα; Μπορεί να εξηγήσει ακόμα και κάποια πράγματα για την προσωπικότητά μας. Γνωρίζοντας τον τύπο του αίματος μας μπορούν πραγματικά να σωθούν ζωές.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας