Κόβει μερικές Μπανάνες, τις Βράζει και Πίνει το Ζουμί πριν πέσει για Ύπνο. Ο λόγος; Πολύτιμος!

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο και οι ακανόνιστες συνήθειες ύπνου επηρεάζει την συνολική ποιότητα της ζωής μας και την γενική υγεία μας.

Εάν πάσχετε από προβλήματα ύπνου, αν δεν καταφέρετε να κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα, ή αν στριφογυρίζετε συνεχώς, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι, αλλά αυτά τα προβλήματα προκαλούν ακόμη περισσότερα.

Οι πιο κοινές αιτίες της στέρησης ύπνου περιλαμβάνουν το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Επιπλέον, η αϋπνία μπορεί επίσης να είναι ένα αποτέλεσμα της χρήσης φαρμάκων για την ρύθμιση της πίεσης του αίματος, αναλγητικά και αντιισταμινικά και μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, άγχος, διαταραχές ύπνου και συχνουρία.

Από την άλλη πλευρά, τα υπνωτικά χάπια δεν είναι η ιδανική λύση για το πρόβλημά σας, καθώς δεν παρέχουν μόνιμες επιδράσεις, ενώ μπορούν ακόμη και να επιδεινώσουν την κατάσταση και να οδηγήσουν σε κακή ποιότητα ύπνου ή ακόμη και αϋπνία!

Το σώμα υποφέρει πολύ αν κοιμόμαστε λιγότερο από 8 ώρες την ημέρα, καθώς αυτή η στέρηση προκαλεί μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα προβλήματα μνήμης. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας και ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και παρεμποδίζει την γνωστική απόδοση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα αίτια, σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε θεραπεία κι εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μια εξαιρετικά αποτελεσματική φυσική θεραπεία που θα σας παρέχει σίγουρα αποτελέσματα: το τσάι μπανάνας!

Αυτό το τσάι παρασκευάζεται εύκολα και έχει υπέροχη γεύση. Αποτελείται από φυσικά, εύκολα προσβάσιμα υλικά, που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Οι μανάνες, μαζί με την φλούδα τους, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο.

Συστατικά:

  • 1 οργανική μπανάνα
  • 1 μικρή κατσαρόλα με νερό
  • λίγη κανέλα

Μέθοδος παρασκευής:
Θα πρέπει πρώτα να κόψετε τις άκρες της μπανάνας, αφαιρέστε τις και τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, μαζί με τη φλούδα. Αφήστε την να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε το τσάι και ρίξτε το σε μια κούπα. Ρίξτελίγη κανέλα και πιείτε το πριν πάτε για ύπνο.

Credits: Healthy Food House

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας