Κι όμως! Αυτό το Βότανο Βελτιώνει την Όρασή σας και όχι μόνο!

Έχετε ακούσει ποτέ για κάποια θεραπεία που να βελτιώνει την όραση ακόμη και ενός 70χρονου ανθρώπου; Κι όμως, υπάρχει μία και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το βότανο που ονομάζεται “eyebright” πήρε το όνομά του από το λατινικό “Euphrasia”, που με τη σειρά του έχει την προέλευσή του στο ελληνικότατο “Ευφροσύνη” που σημαίνει χαρά.

Αυτό το βότανο πραγματικά θεραπεύει προβλήματα των ματιών!

Ο ερευνητής Hildamus ανακάλυψε ότι το βότανο αυτό βοηθά στην επανάκτηση της καλής όρασης όσων την έχουν χάσει ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα και τείνει να είναι η φυσική θεραπεία για πολλές ασθένειες των ματιών.

Στα συστατικά του eyebright περιλαμβάνονται η βιταμίνη C και άλλα αιθέρια έλαια τα οποία ανακουφίζουν από τον πόνο και τον εpεθισμό που προκαλείται από ιούς ή βακτήρια. Επιταχύνει επίσης τη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων και μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση και την κούραση.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υπολογιστές, laptop ή κινητά τηλέφωνα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου, η πίεση του ματιού ανεβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, το βότανο αυτό μειώνει την κόπωση και την κούραση.

Άλλα οφέλη του eyebright:

  1. Αλλεργικές αντιδράσεις
  2. Ξηρά μάτια και κόπωση
  3. Εpεθισμός που οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες

Ο φρέσκος χυμός eyebright μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό υποκατάστατο για οφθαλμικές σταγόνες.

Ο φρέσκος χυμός eyebright πρέπει να αραιώνεται με αποσταγμένο νερό πριν από τη χρήση, ενώ 2 σταγόνες σε κάθε μάτι αρκούν. Απλά προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σε 2dl βραστό νερό και αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά.

Άλλα πλεονεκτήματα για την υγεία:
Πέραν του ότι είναι χρήσιμο σε παθήσεις των ματιών, αντιμετωπίζει ακόμα τη βρογχίτιδα, τη γρίπη, τη ρινίτιδα και πολλά άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Βοηθά ακόμη και στην πέψη, θεραπεύει πονοκεφάλους και καταπολεμά την αϋπνία.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση.

Credits: Witty Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας