Κάθε Μέρα που Περνούσε, τα Πόδια της την Πονούσαν όλο και Πιο Πολύ. Όταν Είδαμε τον Λόγο… Παγώσαμε!

Πολλοί αθλητές πάσχουν από αυτό το πρόβλημα λόγω της ακραίας πίεσης που δέχονται τα πόδια τους όταν τρέχουν ή πηδάνε. Παίκτες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του τένις (χωρίς να αναφερθούμε σε χορευτές) είναι όλες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι αθλητές δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Πράγματι, όσοι είναι υπέρβαροι ή αδρανείς βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτό αλλά και άλλα προβλήματα στα πόδια.

Η πάθηση ξεκινάει αρχικά με έντονο πόνο που συμβαίνει όταν το πόδι βρίσκεται υπό πίεση. Μετά από μήνες ή εβδομάδες, ο πόνος γίνεται πιο συχνός και παρατηρείται ακόμα και όταν το πόδι ξεκουράζεται.

Τα καλά νέα είναι πως η πάθηση αυτή είναι θεραπεύσιμη και κανείς δεν χρειάζεται να ζει για πάντα με αυτόν τον πόνο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένου και προγραμμάτων άσκησης, ειδικά παπούτσια, φαρμακευτικές αγωγές και διατάσεις.

Και πλέον ο ορθοπεδικός και χειροπράκτης, Dr. DeFabi, έχει αναπτύξει μία νέα μορφή θεραπείας που ισχυρίζεται πως μπορεί να θεραπεύσει την πελματιαία απονευρωσίτιδα γρήγορα και εύκολα. Ο στόχος της διαδικασίας είναι να μειώσει αρχικά το πρήξιμο και μετά να φροντίσει και να δυναμώσει τους μυς της γάμπας.

Συνιστά τη χρήση ενός ρολού για μασάζ για τη θεραπεία. Είναι εύκολο να τα βρούμε, σχετικά φτηνά και έτσι θα μπορεί και ο ασθενής να κάνει τη θεραπεία μόνος του στο σπίτι.

Στο γραφείο του, ωστόσο, ο Dr. DeFabio χρησιμοποιεί την ‘Τεχνική Graston’, στην οποία χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό εργαλείο για να ‘σπάσει τον ουλώδη ιστό, να επιμηκύνει τους ιστούς, να δημιουργήσει ελαστικότητα και να φέρει αίμα στην περιοχή. Χρησιμοποιεί μία λοσιόν για να ενυδατώσει το δέρμα και έτσι το εργαλείο του να κινείται πιο εύκολα.

Το επόμενο βήμα είναι να μειώσει την πίεση στους τένοντες χρησιμοποιώντας μία ειδική ταινία που λέγεται “Kinesio Tape”. Τυλίγει με αυτήν όλη τη φτέρνα και φτάνει μέχρι τα δάχτυλα.

Μετά, βάζει μία μικρότερη ταινία πάνω από την μεγάλη για να μειώσει ακόμα περισσότερο την πίεση που ασκείται στην φτέρνα.

Η ταινία  πρέπει να παραμείνει στο πόδι για τρεις με πέντε μέρες. Όταν αφαιρεθεί, ο πόνος θα έχει εξαφανιστεί!

Δείτε τον εν ώρα δράση στο βίντεο που ακολουθεί: 

Εάν ο χειροπράκτης σας δεν γνωρίζει την μέθοδο του Dr. DeFabio, μπορείτε να του την προτείνετε και να αποφασίσει εκείνος αν ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Εάν μπορεί να σας γλυτώσει από τον πόνο, αξίζει να την δοκιμάσετε.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας