Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ Κύστη πίσω από το Αυτί της ήταν έτοιμη να Εκραγεί. Λίγες μέρες αργότερα όμως… Απίστευτο!

Οι σμηγματογόνες κύστεις είναι αποστήματα που δημιουργούνται κάτω από το δέρμα και συνήθως αναπτύσσονται πίσω από τα αυτιά, την πλάτη ή το λαιμό. Οι κύστες γενικά είναι ακίνδυνες αλλά είναι άσχημες και μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία εάν μολυνθούν. 

Μερικές φορές απλά φεύγουν μόνες τους, αλλά πολλοί αναγκάζονται να τις σπάσουν ή να τις αφαιρέσουν χειρουργικά. Ωστόσο, υπάρχουν ποιο ήπιες μέθοδοι για να ανακουφιστείτε από αυτά τα επίπονα έλκη.

Δείτε πώς μπορείτε με φυσικό τρόπο να τις κάνετε να εξαφανιστούν:

Κρατήστε την περιοχή καθαρή

Κάτι εύκολο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τον σχηματισμό τους είναι να έχετε καλή υγιεινή στις περιοχές που αναπτύσσονται, πίσω από τα αυτιά, την πλάτη και το λαιμό. Σιγουρέψτε πως δεν είναι το δέρμα σας πολύ λιπαρό. Εάν μία κύστη δημιουργηθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριδιακό σαπούνι.

Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Εάν το ανοσοποιητικό σας είναι δυνατό, θα εμποδίσει την ανάπτυξη οποιασδήποτε πάθησης ή μόλυνσης. Μία υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και καλή υγιεινή θα σας βοηθήσουν να έχετε πιο δυνατές άμυνες.

Ζέστη

Βάζοντας ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή ένα έμπλαστρο σε μία κύστη, αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η μόλυνση. Η ζέστη βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης.

Αλόη βέρα

Το φυτό της αλόης είναι πολύ γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ανακουφίζει από τον πόνο, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι καταπραϋντικό. Απλά βάλτε μία μικρή ποσότητα από τζελ ή κρέμα πάνω στην κύστη,  κατά προτίμηση μετά από τη θεραπεία με τη ζέστη.

Αποφύγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη

Τα επεξεργασμένα φαγητά και η ανθυγιεινή διατροφή όχι μόνο χαλάνε τη σιλουέτα μας, αλλά κάνουν και το δέρμα μας πιο λιπαρό. Αυτό προκαλεί το μπλοκάρισμα των πόρων του δέρματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κύστες. Εάν είστε επιρρεπείς σε κύστες ή άλλα δερματικά προβλήματα, περιορίζοντας επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη, θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Ύπνος

Θα χαρείτε όταν μάθετε πως η τελευταία συμβουλή είναι πολύ ευχάριστη. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα – η απόλυτη ασπίδα ενάντια στις κύστες – δυναμώνει και αναζωογονείται όταν κοιμάστε. Γι’αυτό, να προσπαθείτε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες τη μέρα. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί και τα επίπεδα άγχους θα πέσουν σημαντικά.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο να αποφύγετε τον σχηματισμό κυστών, αλλά και ολόκληρο το σώμα σας θα βελτιωθεί προς το καλύτερο, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποια επέμβαση. Τα προβλήματά σας κυριολεκτικά θα εξαφανιστούν ενώ κοιμάστε!

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας