Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε ΤΙ ακριβώς Συμβαίνει στις Αρθρώσεις μας όταν κάνουμε “ΚΡΑΚ” στα Δάχτυλά μας!

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Davis των ΗΠΑ έβαλαν στόχο να ανακαλύψουν τον αντίκτυπο της συνήθειας να “σπάμε” τις αρθρώσεις μας στα χέρια ή τα πόδια. Πολλοί θεωρούν ότι προκαλεί βλάβη στις αρθρώσεις, αλλά τι πραγματικά συμβαίνει; 

Μιλώντας γενικά, μία άρθρωση είναι το σημείο, όπου συνδέονται δύο οστά, και τα περιβάλλει μια κάψουλα γεμάτη με υγρό. Όταν “σπάμε” τις αρθρώσεις μας, το κενό ανάμεσα στα οστά επεκτείνεται. Το υγρό της άρθρωσης γίνεται ανεπαρκές για να γεμίσει το κενό, η εσωτερική πίεση πέφτει και δημιουργείται μια φυσαλίδα με αέρα. Ο ήχος που ακούμε, είναι η φυσαλίδα όταν σκάει.

Ο Robert D. Boutin, ακτινολόγος, και ο Robert Szabo, χειρουργός, ανάλυσαν τα δεδομένα που συγκέντρωσαν από 40 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι 30 από αυτούς είχαν την συνήθεια να “σπάνε” τις αρθρώσεις τους, ενώ οι υπόλοιπο 10 δεν το έκαναν ποτέ, τουλάχιστον όχι εσκεμμένα.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, το εύρος της κίνησης των αρθρώσεων αυξάνεται μετά το “σπάσιμο”, που σημαίνει ότι είναι σαν προθέρμανση για τις αρθρώσεις. Μπορεί να μια καλή προληπτική κίνηση για ασθένειες των αρθρώσεων, αλλά ακόμα δεν έχει μελετηθεί το ζήτημα σε βάθος.

Τα αποτελέσματα επίσης έδειξαν ότι σε όσους άρεσε να “σπάνε” τις αρθρώσεις τους δεν υποφέρουν από οίδημα, αρθρίτιδα, ή άλλες κοινές ασθένειες των αρθρώσεων.

Ωστόσο, παρά τα θετικά αυτής της συνήθειας, να έχετε υπόψιν ότι μπορεί να είναι σύμπτωμα νεύρωσης. Και φυσικά, ότι είναι ενοχλητικό για τους άλλους. 

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας