Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε ΠΩΣ Επηρεάζει το Κρασί το Σώμα μας και θα Πάθετε Πλάκα!

Πολλοί άνθρωποι αγαπάνε το κρασί και έχουν δίκιο. Το κρασί προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην υγεία. Μια έρευνα που έγινε το 2015 από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev στο Ισραήλ ανακάλυψε ότι ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό είναι η τέλεια ποσότητα για κάποιους ανθρώπους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 224 άτομα με ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα εστίασε στην ασφάλεια των ατόμων όσον αφορά την κατανάλωση μιας μέτριας ποσότητας αλκοόλ.

Οι ερευνητές επέλεξαν αυτή την ομάδα ανθρώπων, γιατί είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο και να έχουν χαμηλότερα επίπεδα καλής χοληστερίνης, η οποία προστατεύει την καρδιά.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν την μεσογειακή διατροφή και έπιναν 150 ml μεταλλικό νερό, ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί με το βραδινό τους καθημερινά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κόκκινο κρασί αύξησε την καλή χοληστερίνη σε σύγκριση με το νερό και όσοι έπιναν κόκκινο ή λευκό κρασί, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Ωστόσο, αν δεν έχετε διαβήτη τύπου 2, μπορείτε κι εσείς να επωφεληθείτε από τα πολλά πλεονεκτήματα του κρασιού για την υγεία.

Σύμφωνα με την Julia Zumpano, η οποία δουλεύει στην κλινική του Heart and Vascular Institute στο Cleveland, το κόκκινο κρασί έχει λιγότερες θερμίδες από την μπίρα και άλλα ποτά. Επίσης, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά.

Το κόκκινο κρασί επίσης έχει την ικανότητα να μειώνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, διαβήτη, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό.

Πράγματι, ο James O’Keefe από το Mid America Heart Institute του Kansas είχε μια γιαγιά που έζησε ως τα 103! Το μυστικό της; Το κρασί!

«Το κλειδί για μια υγιή και μεγάλη ζωή είναι να μην πίνεις πάρα πολύ, αλλά ούτε και πολύ λίγο.»

Εσείς τι σχέση έχετε με το κρασί;

Credit: diply.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας