Εύκολη Θεραπεία για να Απαλλαγείτε Φυσικά από την πέτρα στα Δόντια σας!

Γνωρίζατε ότι η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να επηρεάσει και το υπόλοιπο σώμα; Σύμφωνα με το Mayo Clinic, αν δεν ακολουθείτε σωστή στοματική υγιεινή, το σώμα σας δεν θα μπορεί να διατηρεί τα βακτήρια του στόματος σε υγιή επίπεδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και ουλίτιδα.

Η πέτρα, τα υπολείμματα φαγητού και βακτηρίων στα δόντια, το κάνουν πιο δύσκολο να καθαρίσετε σωστά τα δόντια σας, σύμφωνα με το WebMD. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο σφραγισμάτων και μολύνσεων.

Αν και οι γιατροί προτείνουν επαγγελματικό καθαρισμό κάθε 6 μήνες, υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι:

Βάλτε ξίδι από μηλίτη
Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας σε ξίδι από μηλίτη και μετά πλύντε τα δόντια σας ως συνήθως. Ξεπλύντε το στόμα σας καλά. Κάντε το μία με δύο φορές την εβδομάδα, γιατί το ξίδι από μηλίτη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα δόντια αν χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη συχνότητα.

Πλύντε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα
Αντί για οδοντόκρεμα, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι για να απομακρύνετε την πέτρα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα στοματικό διάλυμα από μαγειρική σόδα, αναμειγνύοντας ½ κούπα σόδα, 1 κούπα νερό, 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού, 4 κ.γ. γλυκερίνης λαχανικών και 1 κ.γ. τζελ αλόης. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και χρησιμοποιήστε μία με δύο φορές τη μέρα.

Μασήστε μερικά φρούτα
Διαλέξτε τα αγαπημένα σας κόκκινα φρούτα (φράουλες και ντομάτες πιο συγκεκριμένα) και τρίψτε τα στα δόντια σας. Αφήστε τον χυμό πάνω στα δόντια σας για 5 λεπτά για να μαλακώσει την πέτρα. Ξεπλύντε το στόμα με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για πιο λαμπερό χαμόγελο.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και πιπεριές, μούρα, λεμόνια και πορτοκάλια.

Μαζί με αυτές τις συνταγές, μπορείτε να αλλάξετε και κάποια πράγματα στην καθημερινή ρουτίνα σας, όπως να κόψετε το κάπνισμα, να πλένετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα συχνά και να αυξήσετε τα καυτερά φαγητά στην διατροφή σας (για να τονώσετε την παραγωγή σάλιου και την φυσική διαδικασία καθαρισμού).

Credit: remedydaily.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας