Ευχάριστα Νέα: Βρετανοί Επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν επιτέλους την Θεραπεία για τον Ιό HIV!

Ένας 44χρονος Βρετανός είναι ο πρώτος από 50 ανθρώπους που ολοκλήρωσε μία πειραματική θεραπεία η οποία οι επιστήμονες λένε πως νικάει τον ιό HIV ολοκληρωτικά. Οι γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν την ταυτότητα του ασθενή, ο οποίος εργάζεται στην κοινωνική μέριμνα στο Λονδίνο. 

‘Θα ήταν τέλειο να έχει βρεθεί μία θεραπεία. Η τελευταία εξέταση αίματος ήταν πριν μερικές εβδομάδες και δεν βρήκαν κάποιο ίχνος του ιού. Πήρα μέρος στην δοκιμή για να βοηθήσω τον εαυτό μου και τους άλλους,’ είπε. ‘Θα είναι τεράστια επιτυχία εάν μετά από όλα αυτά τα χρόνια βρεθεί ένας τρόπος να θεραπεύσουμε αυτή την ασθένεια.’

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του Cambridge,  του Imperial College London, του University College London και του King’s College London αναφέρουν πως ο ιός δεν μπορεί να ανιχνευτεί στο αίμα του, παρόλο που παραδέχονται πως αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αποτέλεσμα και των συνηθισμένων φαρμάκων.

Εάν και τα αδρανή κύτταρα δείξουν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, τότε ίσως έχουμε βρει την πρώτη θεραπεία του HIV.

Οι θεραπείες που υπάρχουν μέχρι τώρα στοχεύουν τον ιό καθώς επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο αυτές οι θεραπείες δεν μπορούν να στοχεύσουν τα αδρανή κύτταρα που είναι μολυσμένα. Η νέα θεραπεία όμως περιλαμβάνει 2 στάδια: αρχικά ένα εμβόλιο χορηγείται για να βοηθήσει το σώμα να καθαριστεί από τα κύτταρα που έχουν τον ιό.

Μετά, χορηγείται ένα φάρμακο που λέγεται Vorinostat και ενεργοποιεί τα αδρανή κύτταρα. Αυτό κάνει δυνατή την αναγνώρισή και καταπολέμησή τους.

‘H θεραπεία αυτή έχει δουλέψει στο εργαστήριο και υπάρχουν αποδείξεις πως θα δουλέψει καλά και στους ανθρώπους, αν και έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική θεραπεία. Θα συνεχίσουμε με τις δοκιμές για τα επόμενα 5 χρόνια και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να μας δικαιώσουν.’

Ο καθηγητής Fidler είπε πως θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον HIV σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους υπολογίζεται πως 1 στους 5 δεν γνωρίζει πως έχει τον ιό.

Credit: secondnexus.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας