Εσείς το Γνωρίζατε; Δείτε ΤΙ θα συμβεί στο Σώμα σας, αν τρώτε κουρκουμά καθημερινά! Δεν πάει το Μυαλό σας!

Ο κουρκουμάς, είναι ένα από τα πιο υγιεινά φυτά. Χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα στη νότια ασιατική κουζίνα και στη Δύση, σε έτοιμη σκόνη κάρυ, μουστάρδας, ακόμα και σε μαργαρίνη.

Ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά του είναι η κουρκουμίνη, η οποία για την παραδοσιακή ιατρική, έχει αντιμυκητιακές, αντισηπτικές, ακόμη και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κουρκουμά ενάντια σε μια ευρεία ποικιλία παθήσεων, όπως κρυολογήματα, σε ηπατική νόσο, σε γαστρεντερικά θέματα και στον καθαρισμό των πληγών! Και λόγω του λαμπερού χρώματος του, χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως χρωστική ουσία σε υφάσματα και καλλυντικά.

Λέγεται ότι αυτό το μπαχαρικό είχε θετική επίδραση στον εγκέφαλο, σε μορφές άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ. Από προκαταρκτικές δοκιμές σε ζώα μοιάζει εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες και είναι εξαιρετικά υγιεινό για τον εγκέφαλο!

Φτιάξτε αυτό το απολαυστικό ρόφημα με κουρκουμά και επωφεληθείτε από τα θετικά του συστατικά. Είναι εύκολο!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας (ή κανονικό γάλα, αν προτιμάτε)
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Πώς να το κάνετε:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αναμιχθούν μαζί όλα τα υλικά, πιείτε το ζεστό. Για μέγιστο αποτέλεσμα, πίνετε καθημερινά.

Μπορείτε επίσης απλά να κάνετε το εξής: προσθέστε 1/4 κουταλάκι κουρκουμά σε 1 – 2 ποτήρια νερό και βράστε το μίγμα. Ανακατέψτε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να το πιείτε. Αυτό είναι!

Προσθέστε μερικές φέτες φρέσκο τζίντζερ αν θέλετε και θα έχετε ένα γευστικό, πικάντικο και φαρμακευτικό τσάι, αρκετά ισχυρό ώστε να καταπολεμήσει κάθε κρυολόγημα ή γρίπη!

Credit: Hefty

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας