Δεν είναι υποχρεωτική η κατανάλωση τριών γευμάτων την ημέρα

Όλοι γνωρίζαμε ότι είναι σημαντική η κατανάλωση των τριών βασικών γευμάτων: Του πρωινού, του μεσημεριανού και του βραδινού, ωστόσο, μια νέα μελέτη έρχεται να τα ανατρέψει όλα αυτά μεμιάς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το να τρώμε τρία γεύματα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας, αντιθέτως, η παράκαμψη των γευμάτων ή η νηστεία θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για την υγεία και το σώμα μας.

Στην πραγματικότητα, μελέτη του 2014 από το Πανεπιστήμιο του Bath έδειξε πως δεν υπήρχε καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που κατανάλωνε πρωινό και σε αυτόν που το παρέλειπε. Ναι μεν εκείνοι που έτρωγαν πρωινό «έκαιγαν» περισσότερες θερμίδες από ό,τι εκείνοι που το παρέλειπαν στην αρχή της μέρας, αλλά οι «μη φίλοι» του πρωινού τις «έκαιγαν» αργότερα, γεγονός που σημαίνει ότι η καθαρή κατανάλωση θερμίδων ήταν η ίδια.

Παρόμοια ήταν και η διαπίστωση του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, που ήθελε το πρωινό γεύμα να μη σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Το κατά πόσο ένα άτομο τρώει τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα ή έξι μικρότερα δεν κάνει καμία διαφορά στη συνολική καταμέτρηση θερμίδων, ανέφερε μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition. Πέρυσι, μελέτη του Πανεπιστημίου του Warwick δεν βρήκε καμία διαφορά μεταξύ των γυναικών που έτρωγαν δύο γεύματα την ημέρα και μιας άλλης ομάδας που έτρωγε πέντε.

Νέα έρευνα, μάλιστα, καταδεικνύει πως η νηστεία θα μπορούσε πραγματικά να είναι υγιής. Οι υπέρμαχοι της διατροφής που περιλαμβάνει την πρόσληψη μόλις 500 θερμίδων για δύο ημέρες ανά εβδομάδα τονίζουν πως η άρνηση του σώματος να λάβει την τροφή του, οδηγεί σε απώλεια βάρους, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ομοίως, μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια που δημοσιεύθηκε πέρυσι είχε δείξει πως η νηστεία για δύο έως τέσσερις ημέρες κάθε έξι μήνες αναγκάζει το σώμα σε κατάσταση επιβίωσης, χρησιμοποιώντας τις αποθήκες λίπους, και διασπά τα παλιά κύτταρα. Αυτό προκαλεί ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να αναγεννηθεί, παρέχοντας την καλύτερη προστασία από μολύνσεις και ασθένειες, λένε οι ειδικοί.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας