Δείτε ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει ποτέ να βράζουμε ξανά το ίδιο Νερό, σύμφωνα με τους Ειδικούς. Δεν πάει το μυαλό σας…

Tea kettle with boiling water; steam against a black background.

Όταν βράζετε νερό για τσάι, αλλάζετε κάθε φορά το νερό; Εάν όχι, η επιστήμη λέει πως βάζετε τον εαυτό σας σε μεγάλο κίνδυνο. Το ξέρατε πως όταν βράζετε νερό, αλλάζει η σύνθεσή του; Συνήθως αυτό είναι κάτι καλό, αφού έτσι απομακρύνονται βλαβερές ουσίες και το νερό γίνεται πιο ασφαλές. 

Ωστόσο, εάν το βράσετε ενώ έχει ήδη βραστεί μια φορά, η χημική του σύσταση μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο.

Σύμφωνα με το Healthy Food Team, ‘όταν το νερό βραστεί ξανά, αυξάνεται η συγκέντρωση κάποιων χημικών και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να τα καταναλώσουμε.’

Δείτε παρακάτω κάποια από τα χημικά των οποίων η συγκέντρωση αυξάνεται όταν βράζουμε ξανά το νερό: 

Αρσενικό:

Με τα χρόνια, η έκθεση σε αρσενικό μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Αυτού του είδους η δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, δερματικές αλλοιώσεις, καρκίνο και άλλα.

Νιτρικά:

Υπάρχουν στον αέρα, το χώμα, το νερό και σε πολλά ακόμα πράγματα στον πλανήτη. Όταν όμως εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Τα νιτρικά μπορούν να γίνουν καρκινογόνα σε υψηλές θερμοκρασίες και συνδέονται με αρκετούς τύπους καρκίνου.

Φθορίδια:

Έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με αυτό το χημικό και την παρουσία του στο νερό. Έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία μας. Παρά τις επιβλαβείς ιδιότητές του που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες, η κυβέρνηση επιμένει να το χρησιμοποιεί στην διατήρηση του νερού μας.

Εάν καταναλώνετε εμφιαλωμένο νερό, δεν έχετε κάτι να φοβάστε. Εάν όμως χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, καλό θα ήταν να μην το βράζετε και δεύτερη φορά όταν θέλετε να φτιάξετε ένα τσάι.

Credit: tiphero.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας