Δείτε γιατί ΔΕΝ Πρέπει να απλώνετε Ρούχα στο Δωμάτιο σας!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι καλύτερο να απλώνετε τα ρούχα σας στο υπόγειο και όχι σε άλλα μέρη του σπιτιού, όπως δίπλα στο κρεβάτι σας ή στην κουζίνα; Ο λόγος είναι απλός και δεν πρέπει να τον αγνοήσετε!

Πολλοί από εμάς απλώνουν τα ρούχα τους για να στεγνώσουν στο υπνοδωμάτιο. Μερικές φορές ανάβουμε ακόμα και το καλοριφέρ για να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Αλλά αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να κάνουμε. Όταν τα υγρά ρούχα είναι απλωμένα, η υγρασία του χώρου αυξάνεται αυτομάτως κατά 30%.

Μια μεγάλη λεκάνη με ρούχα για άπλωμα περιέχει περίπου δύο λίτρα νερό τα οποία εξατμίζονται αμέσως και απλώνονται στον αέρα. Δεν ακούγεται και πολύ δραματικό αρχικά, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμήσετε τις συνέπειες. Αναπτύσσονται και εξαπλώνονται μούχλα και μύκητες πολύ γρήγορα λόγω της υγρασίας.

Συχνά οι μύκητες και η μούχλα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Μπορεί όμως να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, προειδοποιεί ο David Denning, καθηγητής Ιατρικής και Μυκητολογίας και διευθυντής του National Aspergillosis Centre στο Μάντσεστερ.

Άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και βαρύ άσθμα βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο. Μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, αλλεργίες, άσθμα και ασθένειες στους πνεύμονες. Και στην χειρότερη περίπτωση, μια μόλυνση στους πνεύμονες μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να στεγνώνουμε τα ρούχα μας με τις εξής τρόπους:

* Έξω στον φρέσκο αέρα
* Σε στεγνωτήριο
* Σε δωμάτιο με καλό εξαερισμό

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο με αυτόν τον απλό και εύκολο τρόπο.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας