Βγάλτε τα γυαλιά σας! Χιλιάδες άνθρωποι βελτίωσαν την Όραση τους με ΑΥΤΗ την θαυματουργή Τεχνική!

Όταν μιλάμε για μυς, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε δικέφαλους, τρικέφαλους, κοιλιακούς, κλπ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε μυς σε όλο το σώμα, ακόμα και γύρω από τα μάτια. Και όπως όλοι οι μύες, έτσι κι αυτοί πρέπει να είναι σε φόρμα για να λειτουργούν σωστά.

Τα γυαλιά μας βοηθάνε να διορθώσουμε την όραση μας, αλλά κάνουν τα μάτια να τεμπελιάζουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι συνεχώς γίνονται πιο αδύναμα και οι φακοί μας πιο χοντροί.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι υπάρχουν τρόποι να εξασκήσουμε τους μυς μας και να βελτιώσουμε την όραση μας. Αν έχετε μικρό πρόβλημα όρασης και δεν φοράτε γυαλιά, μπορείτε να βελτιώσετε την όραση σας με φυσικό τρόπο.

1. Διαλείμματα από την οθόνη

Κάντε διάλειμμα από τις οθόνες για τουλάχιστον 2-3 ώρες τη μέρα. Απλά αφήστε το κινητό, κλείστε το λάπτοπ και την τηλεόραση και ξεκουράστε τα μάτια σας.

2. Βγάλτε τα γυαλιά

Βγάζοντας τα γυαλιά, θέτετε στα μάτια σας μια πρόκληση και δυναμώνετε τους μυς σας. Αυτή η άσκηση προτείνεται σε άτομα με μικρό πρόβλημα όρασης.

3. Μασάζ στα μάτια

Κάντε μασάζ στα μάτια σας καθημερινά στα σημεία που δείχνει η παρακάτω εικόνα:

4. Καλύψτε τα μάτια σας με τις παλάμες

Τρίψτε τις παλάμες σας μεταξύ τους για να τις ζεστάνετε, βάλτε τις πάνω στα μάτια σας για 15 λεπτά και μετά τραβήξτε τις σιγά σιγά.

5. Καθημερινή χαλάρωση των ματιών

Όταν βλέπετε τηλεόραση, κοιτάζετε το κινητό ή δουλεύετε στον υπολογιστή, σηκώστε το βλέμμα και κοιτάξτε κάτι μακρινό μια στο τόσο για να ξεκουράσετε τα μάτια σας.

6. Βιταμίνη Α

Έχετε δει λαγό με γυαλιά; Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι αλήθεια ότι τα καρότα δυναμώνουν τα μάτια. Κι αυτό γιατί είναι γεμάτα βιταμίνη Α, σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των ματιών. Και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, γι’αυτό ξεκινήστε να πίνετε χυμό καρότου και προσθέστε ελαιόλαδο στην σαλάτα σας.

7. Πλύσιμο ματιών

Μια στο τόσο, πλύντε τα μάτια σας με ζεστό νερό. Αν κοιτάτε πολλές ώρες σε οθόνες, τα μάτια ξηραίνονται. Ένα γρήγορο ξέπλυμα μπορεί να τα ανακουφίσει.

8. Προσαρμογή

Εκπαιδεύοντας τα μάτια σας να προσαρμόζονται ανάμεσα σε καθαρές και θολές εικόνες μπορείτε να βελτιώσετε την όραση σας. Γυρίστε τα μάτια σας ακολουθώντας την φορά του ρολογιού. Κάντε μερικές επαναλήψεις και μετά γυρίστε τα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μια άλλη άσκηση είναι να καλύψετε το δεξί μάτι με το δεξί χέρι και να τεντώσετε το αριστερό χέρι αργά αργά προς τα μπροστά. Εστιάστε σε ένα σημείο στην παλάμη του αριστερού χεριού και μετακινήστε το χέρι προς τα μπροστά σιγά σιγά. Επαναλάβετε για το αριστερό μάτι.

9. Οχτάρια

Με το δάχτυλο σχηματίστε οχτάρια στον αέρα και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε με τα μάτια.

10. Γύρισμα των ματιών

Μπορεί να είναι μια κίνηση που κάνουμε για να δείξουμε αποδοκιμασία, αλλά αποτελεί καλή άσκηση για την χαλάρωση των ματιών. Δοκιμάστε να τα γυρίσετε από τα πάνω προς τα κάτω και μετά από δεξιά προς τα αριστερά.

Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όραση σας και ίσως να αποφύγετε τα γυαλιά. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για ανθρώπους που περνάνε πολλή ώρα μπροστά σε οθόνες.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας