Αυτό το Τατουάζ που αλλάζει Χρώμα ανάλογα με τα επίπεδα του Σακχάρου στο αίμα θα βοηθήσει τους διαβητικούς σε όλο τον κόσμο

Είτε σας αρέσουν τα τατουάζ, είτε όχι, πρέπει να το παραδεχτείτε ότι φαίνονται πολύ ωραία. Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει κάτι που λέγεται τατουάζ με ‘βιοαισθητήρες’ και  μπορεί να αλλάξει πραγματικά την ζωή όσων πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και 2.

Πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό ένα τατουάζ; Αλλάζοντας χρώμα, όσο αλλάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό το νέο τατουάζ είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς ερευνητών του Harvard και του MIT, οι οποίοι ονομάζουν το έργο τους ‘Dermal Abyss.’

Οι ερευνητές προσπάθησαν να αντικαταστήσουν το παραδοσιακό μελάνι με ‘βιοαισθητήρες’ που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τις μετρήσεις που παίρνουν και έτσι μπορούν να δείχνουν πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σώμα μας.

‘Συνδυάζει την εξέλιξη στην βιοτεχνολογία με την τέχνη του τατουάζ. Σήμερα, οι διαβητικοί πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους τρυπώντας το δέρμα τους 3 με 10 φορές κάθε μέρα. Με το Dermal Abyss, φανταζόμαστε ένα μέλλον όπου αυτή η επίπονη διαδικασία θα έχει αντικατασταθεί με ένα τατουάζ.’

Η έρευνα εστιάζει σε 4 διαφορετικούς βιοαισθητήρες που αντιδρούν σε 3 διαφορετικά είδη πληροφορίας. Το pH αλλάζει ανάμεσα από μοβ και ροζ, το επίπεδο σακχάρου αλλάζει ανάμεσα στο μπλε και το καφέ και το νάτριο και ένας άλλος δείκτης του pH αλλάζουν κάτω από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Έχετε περιέργεια να μάθετε πώς δουλεύει αυτό το τατουάζ;

Προς το παρόν, αυτό το πρότζεκτ βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Υπάρχει όμως ελπίδα, αφού τα τατουάζ δοκιμάστηκαν σε γουρούνια, που έχουν παρόμοιο δέρμα με μας και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Για τώρα, ωστόσο, θα πρέπει να αρκεστείτε στα παραδοσιακά τατουάζ και στην κλασσική μέθοδο ελέγχου του σακχάρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες πειραματίζονται με τατουάζ για να ελέγξουν την υγεία μας.

Ένας επιστήμονας ανέπτυξε ένα ηλεκτρονικό πλέγμα που τεντώνεται μαζί με το δέρμα και ελέγχει πράγματα όπως την θερμοκρασία και την ενυδάτωση.

Credit: simplemost.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας