Αυτό είναι ένα από πιο σημαντικά σημεία στο σώμα. Ο λόγος; Απλά πιέστε το για λίγα δευτερόλεπτα και δείτε ΤΙ θα συμβεί!

H πιεσοθεραπεία είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που περιλαμβάνει το χειρισμό της ενέργειας του σώματος χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης. Είναι μια φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιείται σε φυσικές ή συναισθηματικές συνθήκες.

Με λίγη καθοδήγηση, μπορείτε να μάθετε μερικές βασικές δεξιότητες για αυτο-επούλωση. Εάν αισθάνεστε ένταση, ανησυχία ή άγχος, τότε το παρακάτω βίντεο από το Ινστιτούτο Πιεσοθεραπείας μπορεί να σας δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα νοιώσετε μια αίσθηση ανακούφισης – φυσικά. Με τίτλο «Συναισθηματικές Πρώτες Βοήθειες», ο Joseph Carter επιδεικνύει τη χρήση αποσυμπίεσης στο σημείου Heart 7, που αφορά στην κατάθλιψη, το άγχος και την αϋπνία.

Το σημείο αυτό, ονομάζεται Shen Men στα κινέζικα, που στα αγγλικά σημαίνει «Spirit Gate». Δουλεύοντας αυτό το σημείο, βοηθά στο να ηρεμήσει το πνεύμα, ή ακόμα και στο να αποκτήσει κάποιος καλύτερη διάθεση. Βοηθητικό για το φόβο, την ανησυχία και τη ναυτία, το σημείο Heart 7 βρίσκεται στον καρπό, κοντά στην παλάμη.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί για το acupressure και τον βελονισμό, είναι ότι αυτά τα σημεία βρίσκονται σε μεσημβρινούς σε όλο το σώμα. Οι μεσημβρινοί, είναι τα κανάλια που συνδέουν τα σημεία αυτά με τα όργανα σας, πράγμα που επιτρέπει τη ροή ενέργειας. Με αυτό το συγκεκριμένο σημείο πίεσης, αφήνετε τα πράγματα να πάνε από την πύλη της καρδιάς και να φέρουν τον κόσμο πίσω με μια νέα οπτική.

Βρείτε το σημείο στην πτυχή του καρπού με την παλάμη σας στραμμένη προς τα επάνω. Το βίντεο σας δείχνει πώς να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας κατά μήκος του τένοντα, για να βρείτε πού να τοποθετήσετε την πίεση. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα ή το δάχτυλό σας, πατήστε το Heart 7 προς τα μέσα και προς το κόκαλο. Κρατήστε το για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και έως περίπου 3 λεπτά.

Συνδυάστε μεγάλες, βαθιές αναπνοές με την τεχνική αποσυμπίεσης. Το απαλό μασάζ στο σημείο, το διεγείρει επίσης. Ο Joseph εξηγεί ότι μαζί με τη συναισθηματική ισορροπία που φέρνει αυτή η μέθοδος, βοηθά επίσης και στη δημόσια ομιλία. Δεδομένου ότι το Heart 7 συνδέεται με τη γλώσσα, η πίεση σε αυτό το σημείο προάγει την επικοινωνία από την καρδιά ή εξομαλύνει την νευρική ομιλία.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει επίσης, στο να ενεργοποιήσετε μια αίσθηση ηρεμίας όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιο άτομο που διαφωνείτε.

Όταν χρειαστεί να μειώσετε τα νεύρα σας ή να ηρεμήσετε τα πνεύματα, εφαρμόστε αυτό στον εαυτό σας. Μπορείτε επίσης να το κάνετε και στα δύο σας χέρια, για περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας