Αυτός είναι ο Άνθρωπος που Απέδειξε ότι το Οδοντικό Νήμα, ΔΕΝ Δουλεύει!

Αν έχετε ποτέ αισθανθεί τύψεις για το πόσο λίγο χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα, τότε σίγουρα θα νιώσετε μια γλυκιά δικαίωση με το δημοσίευμα της Associated Press: η χρήση οδοντικού νήματος, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν έχει κανένα όφελος!

Για δεκαετίες, η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος έχει προταθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, τις κυβερνήσεις και φυσικά τους οδοντιάτρους.

Αλλά η AP ανέφερε ότι σύμφωνα ακόμη και με τις πιο εκτεταμένες έρευνες εκεί έξω, η απόδειξη ότι το οδοντικό νήμα λειτουργεί πραγματικά είναι “αδύναμη” και “πολύ αναξιόπιστη“.

Αλλά υπήρξαν και αυτοί που γιόρτασαν αυτή την είδηση σαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας!

Όπως αποδεικνύεται, η ιστορία ξεκίνησε με μια πληροφορία μέσα από την οδοντιατρική βιομηχανία. Ο δημοσιογράφος Jeff Donn είπε ότι ήταν ο γιος του ορθοδοντικού του ήταν αυτός ο οποίος τον ενημέρωσε ότι υπήρχε ένα μεγάλο σκάνδαλο πίσω από τη χρήση οδοντικού νήματος.

AP Photo

Ο γιος μου έπρεπε να βάλει σιδεράκια και ο ορθοδοντικός μας ήξερε ότι εργαζόμουν ως ερευνητικός δημοσιογράφος για το AP“, ανέφερε ο Donn στο BuzzFeed News.

Ο Donn όμως δεν τον πίστεψε. Στην τελική, πως θα μπορούσε το οδοντικό νήμα να ΜΗΝ λειτουργεί; Εδώ και δεκαετίες γνωρίζουμε πως είναι απαραίτητο για την καλή στοματική υγεία. Αλλά μόλις ο Donn άρχισε να ερευνά την υπόθεση, “αμέσως ξεκαθάρισε πως η πληροφορία αυτή ήταν πολύ σοβαρή και αυτή η ευρέως συνιστώμενη πρακτική δεν είχε αρκετά στέρεο επιστημονικό υπόβαθρο“.

Ύστερα από διεξοδική έρευνα στην ιατρική βιβλιογραφία, διαπίστωσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τα οφέλη της καθημερινής χρήσης οδοντικού νήματος ως καθολική σύσταση, απλά δεν υπήρχαν.

Monkeybusinessimages / Getty Images

Ο Donn κατέθεσε αίτηση ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα επιστημονικά στοιχεία επί των οποίων στηρίζεται η σύστασή της για τη χρήση οδοντικού νήματος.

Το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το Τμήμα Διατροφικών Κατευθυντήριων Γραμμών, συμπεριλαμβάνουν αυτή τη σύσταση για χρόνια. Αλλά τον Ιανουάριο, η χρήση οδοντικού νήματος ξαφνικά “εξαφανίστηκε”.

Την επόμενη μέρα μου απάντησαν λέγοντάς μου ότι δεν έχουν βρει τίποτα, διότι οι αρμόδιες επιτροπές ποτέ δεν ερεύνησαν το οδοντικό νήμα.

Και έτσι απλά, η κυβερνητική πολιτική άλλαξε και ο κόσμος απελευθερώθηκε από την τυραννία των οδοντικών νημάτων!

Credits: Buzz Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας