Αυτές οι τροφές καταπολεμούν τα συμπτώματα της αλλεργίας

Εκεί κάποιοι χαίρονται την άνοιξη και τη φύση που ανθίζει, κάποιοι άλλοι παλεύουν με τα δυσάρεστα συμπτώματα που τους προκαλούν οι αλλεργίες που προέρχονται από αυτή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι με το μέρος σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Φτέρνισμα, μπούκωμα, μάτια που δακρύζουν, δυσκολία στην αναπνοή και βήχας, είναι τα συμπτώματα, λόγω αλλεργιών που εμφανίζουν την περίοδο αυτή στη γύρη, σε διάφορα άνθη και φυτά.
Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές επιλογές γι’ αυτή την περίοδο, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τονωθείτε και να μειώσετε σε ένα βαθμό τα συμπτώματα και τι πρέπει να αποφύγετε.


Ανανάς
Λόγω του ότι τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλεργίες προέρχονται από φλεγμονές, οι τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν και μια από αυτές είναι και ο ανανάς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ανοσοποιητικό εντοπίζει ένα ξένο σώμα, δημιουργώντας φλεγμονή σαν αμυντικό μηχανισμό.


Μούρα
Τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα της οικογένειας των μούρων παρέχουν επίσης ανακούφιση στους πάσχοντες από αλλεργίες. Με τον ίδιο τρόπο που το οξειδωτικό στρες προκαλεί φλεγμονή στον οργανισμό και τα αντιοξειδωτικά την καταπολεμούν, δρουν και εν προκειμένω.

Όσπρια
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, όπως τα όσπρια, φαίνεται πως παρουσιάζουν αντιβακτηριδιακή και αντιιική δράση στον οργανισμό μας, βοηθώντας τον να ενισχύσει την ανοσία του. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και τα στρείδια, όπως και το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας.


Ξηρούς καρπούς
Όπως ξέρουμε, η υψηλή περιεκτικότητα των ξηρών καρπών σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, ευεργετώντας την καρδιά μας. Με τον ίδιο τρόπο, οι αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες μειώνουν και τα συμπτώματα των αλλεργιών.


Κεράσια
Το Μάιο μπαίνουν στην εποχή τους και οι αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες μπορούν να σας ανακουφίσουν, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα υγιεινό σνακ με αντιοξειδωτική δράση.

Αποφύγετε:
Επεξεργασμένες τροφές με πολλή ζάχαρη και αλάτι
Πρέπει να απέχετε απ ό,τι μπορεί να προκαλέσει χημική αντίδραση στον οργανισμό σας. Οι επεξεργασμένες τροφές πιέζουν τον οργανισμό να δουλέψει περισσότερο για να τις διασπάσει, αυξάνοντας την πιθανότητα φλεγμονής και χειροτερεύοντας τα συμπτώματα.


Ορισμένες τροφές που μπορεί να επηρεάζουν
Ορισμένες τροφές που είναι υγιεινές, μπορεί να πυροδοτούν αντιδράσεις. Αυτό συμβαίνει όταν ο οργανισμός αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες ενός φρούτου με παρόμοιο τρόπο με τη γύρη. Φρούτα που προκαλούν αντιδράσεις σε κάποιους είναι τα μήλα, τα βερίκοκα, τα πεπόνια και οι μπανάνες.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο, προκειμένου να μάθετε σε τι ακριβώς είστε αλλεργικοί, έτσι ώστε να αποφύγετε τροφές που ενδεχομένως σας κάνουν κακό.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας