Αυξάνονται τα ποσοστά επιτυχίας από νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης

Χιλιάδες ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας, θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους να γίνουν γονείς, χάρη σε μία νέα μέθοδο που επιτρέπει στην εξωσωματική γονιμοποίηση να προσαρμόζεται στον ατομικό κύκλο γονιμότητας μιας γυναίκας.

Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι σε θέση να προσδιορίσουν το σημείο στον κύκλο μιας γυναίκας, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα ένα έμβρυο θα εμφυτευθεί με επιτυχία στη μήτρα.

Η τρέχουσα μέθοδος εξωσωματικής γίνεται με την βοήθεια του υπέρηχου που εκτιμά την γενική υγεία της μήτρας και του ενδομητρίου. Είναι γνωστό ότι στις περισσότερες γυναίκες, υπάρχει ένα χρονικό διάστημα δύο έως τεσσάρων ημερών, όπου το ενδομήτριο δίνει τα χημικά σήματα “κλειδιά” που επιτρέπουν στο έμβρυο να εμφυτευθεί επιτυχώς, οδηγώντας σε εγκυμοσύνη.

Οι ερευνητές έλαβαν δείγμα από το ενδομήτριο για βιοψία, σε μια πιλοτική μελέτη σε 17 γυναίκες που είχαν οδηγηθεί σε αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Στην συνέχεια οι ειδικοί με την βοήθεια του μικροσκοπίου ανέλυσαν 238 γονίδια, επιτρέποντάς τους να καθορίσουν πότε το ενδομήτριο της γυναίκας θα είναι πιο δεκτικό σε μία εμφύτευση εμβρύου. Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι 9 από αυτές κατάφεραν να μείνουν έγκυες με αυτή την νέα στοχευμένη μέθοδο.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας