Απίστευτο! Κόλλησε AIDS επειδή έκανε… μανικιούρ!

Εκτός από τον πιο συνηθισμένο τρόπο να προσβληθεί κανείς από τον ιό HIV (σeξουαλική επαφή), είναι γνωστό ότι η ασθένεια μεταδίδεται επίσης μέσω της μετάγγισης αίματος και της χρήσης κοινής βελόνας. Ωστόσο, μία 22χρονη από τη Βραζιλία δεν μολύνθηκε με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους…

Η γυναίκα ανακάλυψε τα συγκλονιστικά νέα, όταν πήγε εθελοντικά για αιμοδοσία. Τότε ήταν που θυμήθηκε ότι μοιράστηκε εξοπλισμό μανικιούρ με την ξαδέλφη της, περίπου 10 χρόνια νωρίτερα!

Τα δείγματα αίματος που πήραν τόσο από την ξαδέλφη όσο και από την γυναίκα, βρέθηκαν να έχουν σχετικά το ίδιο γενετικό υλικό από τους ερευνητές. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα να έχει μολυνθεί επειδή μοιράστηκε τα ίδια σύνεργα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν απαριθμεί τα εργαλεία περιποίησης νυχιών ως πιθανό τρόπο μόλυνσης από τον ιό HIV και έτσι οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι “ο HIV δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή, όπως η κοινή χρήση σκευών φαγητού ή πίνοντας από το ίδιο ποτήρι νερό. Αυτή η περίπτωση ήταν εξαιρετικά σπάνια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό και φοβίες.

Credits: TVP

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας