Αν δείτε ποτέ Ρωγμές στο Καρπούζι όταν το κόψετε, Πετάξτε το κατευθείαν! Υπάρχει πιθανότητα να Αρρωστήσετε!

Ό,τι είναι μεγαλύτερο δεν είναι και απαραίτητα καλύτερο. Τουλάχιστον όσον αφορά τα καρπούζια, το καλοκαιρινό φρούτο που σχεδόν όλοι το λατρεύουν. Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να φαγωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: σε φέτες, σε smoothies, ακόμα και σε σαλάτες. Ένας άλλος απολαυστικός τρόπος είναι η φλούδα να χρησιμοποιηθεί σαν μπολ για καλοκαιρινά κοκτέιλ. Αλλά στην Κίνα, η καλλιέργειά του έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Χωρίς να το γνωρίζουν, αγρότες στην Κίνα χρησιμοποιούσανε ένα λίπασμα που περιείχε μια χημική ουσία που ονομάζεται forchlorfenuron. Η χημική αυτή ουσία μπορεί να αυξήσει το μέγεθος ενός καρπουζιού κατά 20% πιο γρήγορα, πράγμα το οποίο τελικά οδηγεί σε μεγαλύτερα κέρδη. Τουλάχιστον σε αυτό στοχεύει η εταιρία που το παράγει.

Όταν οι αγρότες όμως άρχισαν να βλέπουν τα καρπούζια τους να σπάνε στη μέση και να παίρνουν ένα σχήμα διαφορετικό από την φυσική τους μορφή, άρχισαν να ανησυχούν. Ακόμη και η γεύση και η υφή τους μεταβλήθηκε. Οι αγρότες βρήκαν επίσης μεγάλες ποσότητες λευκών σπόρων, σε σχέση με τα μαύρα που περιέχουν τα καρπούζια.

Το σπάσιμο του καρπουζιού έμοιαζε σαν να είχε εκραγεί, ενώ η χημική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, θεωρούνταν ασφαλής.

Ενώ η χημική ουσία που χρησιμοποιείται στο λίπασμα μπορεί να “ανατινάξει” το καρπούζι, η εταιρία επιβεβαιώνει ότι δεν είναι επιβλαβές για την υγεία. Η πτώση όμως, στην αγορά αυτών των μεγάλων καρπουζιών, είναι γιατί εκτός ότι τα καρπούζια έχουν παράξενο σχήμα και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τον χώρο να τα αποθηκεύσουν, έχουν και παράξενη γεύση.

Η ουσία, που επίσης χρησιμοποιείται σε ακτινίδια και σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι είναι κυτταροτοξική και μπορεί να οδηγήσει σε οξεία δερματική, στοματική και αναπνευστική τοξικότητα σε περίπτωση κατάποσης. Αν και δεν είναι καρκινογόνα, η ουσία περιέχει τοξίνες που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης θνησιμότητας και στομαχικές βλάβες σε έμβρυα. Έχουν γίνει πολλές δοκιμές σε ζώα και είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Εκτός από τη ζημία που μπορεί να προκαλέσει η τοξίνη, οι χημικές ουσίες στο λίπασμα μπορούν να εξαπλωθούν και στο περιβάλλον, που οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες.

Η Κινέζικη κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εξουσία της για να διατηρήσει την αύξηση της παραγωγής τροφίμων, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην υγεία και το περιβάλλον.

Credits: Trends Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας