Μας είπαν ότι τα Αντηλιακά μας Προστατεύουν από τη Γήρανση και το Μελάνωμα. Δεν μας είπαν Όμως πως…

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο The Independent, ερευνητές είδαν πως οι γυναίκες που αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι είναι δύο φορές πιο πιθανό να πεθάνουν νεότερες από τις γυναίκες που κάνουν κάθε μέρα.

Στην έρευνα πήραν μέρος 30,000 γυναίκες για πάνω από 20 χρόνια και βρήκαν πως η θνησιμότητα ήταν διπλάσια σε γυναίκες που απέφευγαν τον ήλιο, σε σύγκριση με αυτές που είχαν καθημερινή έκθεση για πολύ ώρα.

Αυτό τους οδήγησε στο να συμπεράνουν πως το να αποφεύγουμε τον ήλιο πάση θυσία και να βάζουμε αντηλιακά ίσως να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Πιθανώς να αναρωτιέστε πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Μπλοκάροντας τον ήλιο με τα αντηλιακά, μπλοκάρουμε την ικανότητα του σώματος να παράγει βιταμίνη D3, η οποία είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία του σώματος.

Υπολογίζετε πως περίπου το 85% των Αμερικανών έχουν έλλειψη σε βιταμίνη D, που έχει συνδεθεί με καρκίνο, διαβήτη, καρδιακά προβλήματα, οστεοπόρωση, ρευματοειδή αρθρίτιδα και εντερικές νόσους, για να αναφέρουμε μερικά.

Το σώμα πρέπει να έχει βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο. Επίσης βοηθάει:

  • Στην καλή κατάσταση από τα κόκαλα και τα δόντια
  • Στο ανοσοποιητικό, τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα
  • Ρυθμίζει την ινσουλίνη
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων και του κυκλοφορικού
  • Εμποδίζει την δημιουργία καρκινικών όγκων.

Ενώ η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο, η έλλειψη σε βιταμίνη D μπορεί επίσης να δημιουργήσει καρκίνο του δέρματος.

Πολλοί επιστήμονες λένε πως η σύνδεση της έκθεσης στον ήλιο με το μελάνωμα δεν είναι αποδεδειγμένη. Συστήνουν να αποφεύγουμε την πολύ έκθεση στον ήλιο εάν θέλουμε να κρατήσουμε το δέρμα μας νέο, αλλά όχι για να αποφύγουμε το μελάνωμα.

Επίσης λένε πως τα αντηλιακά είναι πολύ επικίνδυνα για το δέρμα. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν πως η μακροχρόνια χρήση αντηλιακών αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος, λόγω των καρκινογόνων χημικών που περιέχουν.

Εκτός από αυτό, τα αντηλιακά μολύνουν σημαντικά τον υδροφόρο ορίζοντα και σχεδόν το 97% των ανθρώπων έχουμε χημικά από αντηλιακά στο αίμα τους!

Εκτός από τα οφέλη της βιταμίνης D, ο ήλιος βοηθάει να κρατηθούν ψηλά τα επίπεδα σεροτονίνης, κάτι που μας βοηθάει να έχουμε καλή ψυχολογία.

Για χρόνια μας λένε να καθόμαστε μακρυά από τον ήλιο και ότι εάν θέλουμε να είμαστε στον ήλιο, να φοράμε αντηλιακό. Εννοείται πως θέλει προσοχή για να αποφύγουμε κάποιο έγκαυμα, αλλά πηγαίνοντας στο άλλο άκρο αποτρέπουμε το σώμα μας από το να παράγει βιταμίνη D, που είναι πολύ σημαντική.

Ενώ η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη, ξέρατε πως υπάρχει μία διαδικασία που λέγεται  “sun gazing” (ατενίζοντας τον ήλιο) και μπορεί να μας κάνει πολύ καλό;

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο:

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας