Ανθυγιεινά τρόφιμα που πρέπει να αντικαταστήσετε

Μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής μας, αρκεί με απλούς τρόπους να αντικαταστήσουμε ανθυγιεινά συστατικά και τρόφιμα που επιλέγουμε, με άλλα πιο υγιεινά.
Ας δούμε μερικές από αυτές τις αλλαγές που εύκολα μπορεί κάποιος να κάνει στην πράξη:
Πλήρη γαλακτοκομικά με γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών: Τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε λιπαρά ζωικής προέλευσης που επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την καλή υγεία της καρδιάς μας, αλλά και τον έλεγχο του βάρους μας. Εύκολα μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με τα αντίστοιχα προϊόντα χαμηλών λιπαρών.
Τυριά πλούσια σε λιπαρά με αντίστοιχα σε χαμηλά: Το τυρί αποτελεί πολλές φορές βασικό συστατικό στα γεύματα και στα σνακ μας. Αντικαταστήστε το με γευστικά τυριά χαμηλών λιπαρών που δίνουν πολύ λιγότερες θερμίδες, αλλά εξίσου γεμάτη γεύση.
Ζωικό βούτυρο – ελαιόλαδο: Η σύγκριση είναι προφανής, καθώς η αντιοξειδωτική δράση του ελαιόλαδου, σε συνδυασμό με την αντικαρκινική του δράση δεν επιδέχεται σύγκρισης με το ζωικό βούτυρο.
Ζάχαρη – μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό μας και όπου αυτό είναι εφικτό, καλό θα ήταν να αντικαθιστά τη ζάχαρη η οποία δεν προσφέρει παρά μόνο τις λεγόμενες «κενές θερμίδες».
Φυσικοί χυμοί – Χυμοί εμπορίου με ζάχαρη: Όσο αυτό είναι εφικτό καλό θα ήταν να επιλέγουμε φυσικούς χυμούς, ώστε να λαμβάνουμε και τις μέγιστες φυτικές ίνες από αυτούς αν είναι εφικτό. Αντίθετα οι έτοιμοι χυμοί εμπορίου είναι τις περισσότερες φορές φορτωμένοι με ζάχαρη και επιπλέον είναι αρκετά αραιωμένοι.
Μαγιονέζα – Γιαούρτι: Η μαγιονέζα είναι πλούσια σε λιπαρά κακής ποιότητας, ενώ το γιαούρτι μπορεί να είναι το ίδιο γευστικό, αλλά ασυναγώνιστα πιο ποιοτική επιλογή.
Δημητριακά πρωινού – Νιφάδες βρώμης: Τα δημητριακά πρωινού δεν λέμε ότι είναι κακή επιλογή, απλά μπορεί να είναι πλούσια σε ζάχαρη και να μας επιβαρύνουν σε κενές θερμίδες. Προτιμείστε και κάποιες φορές τη βρώμη που είναι λιγότερο επεξεργασμένο προϊόν. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει και τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα μας παράλληλα.
Φρέσκα φρούτα – Αποξηραμένα φρούτα: Τα φρέσκα φρούτα είναι πολύ καλύτερη επιλογή ποιοτικά, διότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό και μπορούν εύκολα να μας προκαλέσουν τον πολυπόθετο κορεσμό. Από την άλλη, τα αποξηραμένα φρούτα δεν αποτελούν κακή επιλογή, αρκεί να μην έχουν παρασκευαστεί με προσθήκη ζάχαρης.
Μαύρη σοκολάτα – σοκολάτα γάλακτος: Η μαύρη σοκολάτα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και παράλληλα περιέχει διπλάσια ποσότητα σε μαγνήσιο και τριπλάσια σε ασβέστιο σε σχέση με την απλή σοκολάτα.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας